Dimarts, 30 de Juliol de 2024

Els treballadors de Villablanca votaran dues propostes de conveni a la baixa

En cas que cap opció tingui majoria, la direcció imposarà les mesures

30 de Desembre de 2011, per Enrique Canovaca
  • Treballadors de Villablanca protesten contra la direcció

     

La primera de les propostes del referèndum contempla un nou calendari laboral de 7 hores i mitja per als torns de matí i tarda i de 9 hores pel torn de nit, a més d'una reducció salarial de l'1,8% per als anys 2012 i 2013. La segona suposaria una disminució del sou en un 2,8%, per al mateix període, sense afectar el nombre d'hores, és a dir, mantenint les vuit actuals per cada torn. Si s'accepta la primera de les opcions, els treballadors de torn perdrien una mitjana de 14 dies de festa.

En un comunicat, la direcció assegura que aquestes "són les últimes ofertes que pot fer als treballadors", ja que "només permetrà recuperar" el 30% del total de la retallada aplicada per la Generalitat a Villablanca. Per la seva banda, els sindicats afirmen que l'empresa no té pèrdues econòmiques i, per tant, no té necessitats d'aplicar aquestes mesures d'impacte per als treballadors. Cal recordar que el conveni col·lectiu del sanatori està prorrogat des de 2009, moment en que es van congelar els sous.

Villablanca adverteix que en cas de no sortir cap proposta per majoria en el referèndum, l'empresa haurà de presentar un expedient de modificació substancial de les condicions de treballar per la via de l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors. En aquest escenari, no desitjat expressament per la direcció, s'implantaria un calendari laboral de 7 hores en els torns de matí i tarda i de 10 hores per a la nit, el que significaria una pèrdua de 30 dies de descans per a aquest tipus de personal.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges