Dimecres, 09 d'Octubre de 2024

L'Ajuntament elimina dues aules d'escoles bressol per la baixa demanda

Dolors Sardà nega que es vulgui tancar la primera de les llars d'infants

30 de Desembre de 2011, per Enrique Canovaca
  • Dolors Sardà

    Enrique Canovaca

La reestructuració de la llar d'infants El Lligabosc suposa l'eliminació de l'aula, de 0 a 1 any, on només hi havia dos nens que han estat reubicats a La Ginesta, i la unificació de les dues classes de 2 a 3 anys. D'aquesta fusió, en sortia una aula amb vint-i-cinc nens, per sobre del que marca la llei, que només en permet vint-i-dos com a màxim, en casos excepcionals. "Un infant es va donar de baixa i els altres dos s'han reubicat en d'altres llar d'infants de forma voluntària i sense cap coacció", ha afirmat la regidora d'Ensenyament, qui ha volgut deixar clar que tot el procés s'ha realitzat amb un diàleg constant amb la directora del centre i els tècnics.

Aquests canvis també repercuteixen en el personal. Els professors afectats han marxat a d'altres escoles bressol, a excepció d'un que ha estat acomiadat. En aquest sentit, Sardà ha aclarit que se li va oferir un contracte d'unes poques hores, però que "el treballador va preferir marxar". La regidora ha lamentat que s'hagin de prendre aquest tipus de mesures, considerades com a necessàries davant "l'actual conjuntura econòmica", i ha indicat que la baixa demanda de places es deu, en gran part, a què encara no ha arribat la subvenció de la Generalitat, a l'espera d'aprovar els pressupostos de 2012.

La representant al Consell Escolar dels Pares i Mares del Lligabosc, Laura Anglada, ha enviat un comunicat en què s'acusa l'Ajuntament de coaccionar les famílies perquè marxin voluntàriament del centre i de voler-lo tancar a partir del curs que ve. A més, ha criticat el tancament de l'aula de nadons, ja que "aquesta s'omple al llarg de l'any a mesura que les mares conclouen els seus permisos de maternitat". En aquest sentit, Sardà ha tornat a recordar que la demanda va a la baixa i ha manifestat que si hi ha més sol·licituds, els nadons seran reubicats en d'altres centres.

D'altra banda, la regidora ha afirmat que al Lligabosc es compleixen amb els ratis legals de tutors, ja que "n'hi ha d'haver un per a cada classe, tres, i un altre de suport que sigui transversal". L'eliminació d'una aula també s'ha repetit a la llar d'infants La Ginesta, en aquest cas de nens entre 2 i 3 anys. Segons dades d'Ensenyament, a hores d'ara hi ha un total de cinquanta-una places lliures a escoles bressol municipals.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges