Pastis de patata
No s'enten gens que s'ha de fer per fer el pastís de patata
Ingredients per a dues persones: 450 grams filet de porc, 150 mil·lilitres de crema de llet, una copa de brandi, sal i pebre negre.
Preparació: salpebrem la peça de llom ,posant-li força pebre per tot arreu i l’enrossim en una paella amb un raig d’oli. Un cop durada per tot arreu, la posem en una safata al forn durant uns 10 minuts per acabar-la de coure-la per dins. Mentre el filet es al forn, desglaceu la paella amb en brandi i afegiu la crema de llet i quan el contingut de la paella comenci a espessir, afegiu-hi el filet durant uns dos o tres minuts i ja el podeu servir
Ingredients del pastís de patata: dues patates mitjanes, un ou, dues cullerades soperes de nata líquida, dues nous de mantega, formatge parmesà, sal i pebre.
Elaboració: peleu les patates i les talleu en rodanxes molt fines, per assegurar-vos podeu fer servir la mandolina, unteu els motlles amb una mica d’oli i poseu-los en una safata de forn i aneu, posant-hi les patates per capes; entre capa i capa, salpebreu-ne al gust. Un cop tingueu el motlle gairebé ple, agafeu-lo i el bateu-lo, afegint-li les cullerades de nata líquida; un cop la barreja tingui un aspecte homogeni l'aboqueu dins dels cèrcols amb la finalitat d’afegir cremositat a la preparació. Un cop fet això, afegirem les dues nous de mantega, una per cèrcol i hi posarem el formatge ratllat per damunt. La cocció dependrà del volum del motlle, però en un cèrcol gran (8 cm.) cal coureu en uns vint minuts.
Aquest és un acompanyament ideal per a carns de tota mena, si bé, quan estan en temporada també es pot fer amb moniato que al donar un resultat més dolç, és ideal per als plats de caça que acostumen a ser més forts de gust.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics