Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Roba a l'església de Sant Joan de Valls i es gasta el botí en màquines escurabutxaques

La Policia Local deté en un bar l'autor dels fets, delinqüent habitual del municipi

26 d'Abril de 2012, per ACN
  • El lladre va trencar el vidre i el pany de la petita biblioteca de l'església arxiprestal de Sant Joan

    ACN

La Policia Local va poder relacionar el detingut amb el robatori a l'interior de l'església de Sant Joan gràcies a la informació facilitada per un testimoni. El detingut, J.V., de 39 anys i veí de Valls, també hauria intentat entrar aquella mateixa nit, segons han afegit fonts policials, a la seu de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, ubicada sota la plaça del Blat, molt pròxima al temple.

El rector de Sant Joan, Josep Bofarull, va denunciar els fets dimecres al matí. Després d'enxampar el lladre, gastant-se una quantitat elevada de diners en una escurabutxaques d'un bar del centre, els agents van interrogar-lo i l'home va acabar confessant d'on havia tret els diners. El mateix dimecres, la Policia Local va donar trasllat de les diligències i del detingut al cos dels Mossos d'Esquadra.

Segons ha explicat Bofarull a l'ACN, els diners que es va poder emportar eren pocs perquè les bústies es buiden pràcticament cada dia, tot i que els desperfectes a l'església van ser "notables". Després de "rebentar" la porta d'entrada a l'església, el lladre va trencar el vidre i el pany de la llibreria del temple, on es venen llibres, discs i tota mena d'objectes religiosos, i va remenar-ho tot.

A més, també va intentar forçar la porta de la sagristia, però no l'hauria acabat obrint. Bofarull ha insistit que l'objectiu de l'intrús era "buscar diners". Dimarts a la tarda, un serraller i un fuster quantificaven els danys ocasionats a la parròquia, que no és el primer cop que és objecte d'intents de robatori. "Valdran més els desperfectes que no pas el que hagi pogut trobat", es lamentava el mossèn.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges