Diumenge, 18 d'Agost de 2024

El Tribunal de Comptes obre diligències per l'aval municipal de Shirota

La resolució emplaça la CUP a presentar-se com acusació particular si així ho decideix

27 d'Abril de 2012, per Enrique Canovaca
  • El govern haurà de fer front al deute de Shirota

     

El portaveu del partit, David Vidal, ha rebut aquest dijous a la tarda una resposta del Tribunal de Comptes a l'escrit presentat el passat 22 de març en què s'indicaven possibles irregularitats per part dels antics responsables municipals en la concessió de l'aval de 3 milions d'euros a Shirota. L'organisme estatal ha decidit obrir diligències preliminars, reclamar a la fiscalia i a l'Ajuntament que estudiïn el nomenament d'un instructor que obri una investigació judicial o que, en cas contrari, arxivi el cas. A més, dóna opció a la CUP a presentar-se com a acusació particular.

Vidal ha indicat que el partit es troba valorant aquesta possibilitat, tot i que el més probable és que no acabin de donar el pas "ja que és un cas molt concret que afecta unes determinades persones", els responsables de signar i aprovar l'aval. Cal recordar que la CUP va presentar la denúncia davant el Tribunal de Comptes perquè el consell d'administració d'Innova no havia fet aquest pas, tot i que la primera tinent d'alcalde, Teresa Gomis, va obrir la porta a aquesta opció en l'últim ple municipal.

Per la seva banda, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que "actuarem en conseqüència" a la investigació judicial que hi pugui haver i ha ressaltat que respecta el procés obert a partir "de la denúncia d'un grup municipal". Pellicer s'ha mostrat disposat a donar la informació que calgui a la justícia.

Shirota Functional Food va néixer el 2007 i va tenir com a socis fundadors, a més d'Innova, La Morella Nuts, la URV, Tecnoparc i l'Hospital de Sant Joan. En el seu moment, l'empresa va demanar un crèdit de 3 milions d'euros, avalat completament per l'Ajuntament i al qual ara no pot fer front. Davant d'aquesta situació, el consistori s'ha vist obligat a negociar amb els bancs per pagar el crèdit a deu anys i ha anunciat que en forçarà la seva dissolució.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges