Diumenge, 01 de Setembre de 2024

La Generalitat es compromet a remodelar el primer tram de la carretera de Misericòrdia el 2015

Un cop hagin finalitzat els treballat, cedirà la infraestructura a l'Ajuntament

28 de Novembre de 2014, per Enrique Canovaca
  • Carles Pellicer i Santi Vila es donen la mà després de signar l'acord

    Enrique Canovaca

El tram sobre el que es farà una actuació té una longitud de 425 metres i discorre entre la cruïlla amb la T-11 i el Santuari de Misericòrdia. Generalitat i Ajuntament redactaran el projecte constructiu i de licitació, que suposarà la construcció d'una vorera al costat esquerre del tram, de 4,5 metres d'amplada per al pas de vianant i de ciclistes. Aquesta vorera constarà d'una franja de 3 metres d'amplada separada de la calçada per a vehicles per una línia d'escocells i d'il·luminació d'1,5 metres d'ample.

D'altra banda, el projecte suposa la millora d'accés a la rotonda de la T-11, per tal de facilitar la fluïdesa del trànsit -és molt comú que es formin cues en hores punta del dia. Per evitar-ho, es formarà un carril més al giratori, que permetrà més incorporacions a la vegada. En aques tram d'accés a la rotonda, es donarà continuïtat a la vorera existent al costat dret fins arribar a la secció de la TV-3141. Per últim, es millorarà en la superfície del ferm.

Santi Vila ha concretat que el projecte estarà redactat a principis de 2015, per tal que les obres comencin el segon trimestre de l'any. Sobre la possibilitat que la convocatòria d'eleccions i la no aprovació dels pressupostos pugui afectar el projecte, el conseller ha estat taxatiu: "existeix un acord administratiu que han de complir tots els governs, siguin del color que siguin".

El conseller també ha volgut posar en valor una obra viària d'aquestes característiques: "Només en farem tres a tot Catalunya: la de Reus, una Valls i una altra a Llagostera". En els tres casos, els ajuntaments i la Generalitat s'hi han posat d'acord per sufragar l'obra i, posteriorment, els municipis es queden amb la titularitat per assumir el manteniment i les futures millores, enentent que l'entorn queda "més humanitzat" i connectat amb la ciutat, en paraules de Vila.

Per la seva banda, l'alcalde, Carles Pellicer, s'ha mostrat molt satisfet per haver desencallat el primer tram d'una obra llargament reclamada pels agents econòmics i polítics de la ciutat i el territori. "Això és el primer pas per després fer més actuacions els propers anys fins a la urbanització Blancafort", ha conclòs l'alcalde.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics