Dilluns, 02 de Setembre de 2024

El personal del Pere Mata cobrarà els objectius variables de l'any passat aquest març

La mediació del Tribunal Laboral de Catalunya no ha servit, però, per desencallar la negociació per l'augment de la jornada laboral dels treballadors, que s'aplicarà al maig

17 de Març de 2016, per Marc Busquets
  • Els treballadors del Pere Mata, en un protesta

    Reusdigital

Malgrat que els treballadors de l'Institut Pere Mata de Reus van dir 'no', al febrer, a l'acord que CCOO havia pactat temps enrere amb la direcció de l'empresa, el sindicat ha fet saber a través d'un comunicat lliurat aquest dijous als mitjans de comunicació que s'han desbloquejat 1,4 milions d'euros en concepte d'objectius variables (DPO), que començaran a pagar-se a les nòmines del personal d'aquest mes de març.

La resolució de l'augment de la jornada laboral, pendent

Així mateix, a l'escrit de CCOO s'hi indica que aquest passat dilluns, en un acte de conciliació entre ambdues parts davant del Tribunal Laboral de Catalunya, i com a conseqüència de la negativa de l'empresa a pagar els objectius variables meritats durant els mesos de maig a desembre de l'any passat, la Secció Sindical "ha aconseguit que finalment aquests es paguin". Des del sindicat, Pere J. Mateo Domínguez ha lamentat, però, que "a la mediació no s'hagi solucionat l'augment de la jornada laboral que aplicarà l'empresa".

I és que la direcció de l'Institut Pere Mata aplicarà aquesta mesura, segons ha apuntat el representant de la Secció Sindical de CCOO, "a partir del proper mes de maig". "I com que la mediació no ha desencallat aquesta situació, ens trobem que els treballadors hauran de fer hores extra fins que se celebri el judici, que pot trigar entre cinc i sis mesos", ha afegit. L'objectiu, ara, és el de "pressionar per poder seguir negociant amb l'empresa" a l'espera que la justícia es pronunciï.

El pacte, signat amb l'empresa el passat 19 de gener, no va satisfer mai amb els sindicats CATAC-CTS i UGT, que s'hi van oposar. Les eleccions al Comitè d'Empresa de l'Institut Pere Mata s'han de celebrar l'11 d'abril.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics