Dimarts, 30 d'Abril de 2024

Convocada una concentració al Mercadal a favor de l'acollida de refugiats

La trobada també vol denunciar el tancament dels immigrants als CIE

15 de Febrer de 2017, per Redacció
  • Una acció reivindicativa de la plataforma Reus Refugi

    Josep Gallofré

La plataforma Reus Refugi ha convocat, en el marc de la campanya 'Casa nostra, casa vostra', una concentració a la plaça del Mercadal, aquest dimecres, 15 de febrer, a les 8 del vespre, per exigir que s'acullin persones migrants i refugiades a Catalunya. "Les víctimes d’aquesta crisi humanitària no paren d’augmentar. Només durant el passat 2016, més de 5.000 persones van perdre la vida al mar Mediterrani mentre cercaven una nova vida a l’Europa de les oportunitats i ja són 30.000 les morts que s’han produït des de l’any 2000 en aquest indret", indiquen des de la plataforma.

"Creiem que és una necessitat proporcionar a aquestes persones unes vies legals i segures d’arribada, com també d’acollida. És inadmissible que 60.000 persones segueixin atrapades en camps de refugiats a Grècia mentre esperen poder gestionar la sol·licitud d'asil i es vegin obligades a viure en unes condicions deplorables", continua el comunicat de Reus Refugi.

A la vegada, la concentració també vol denunciar la realitat de desenes de persones que "es juguen la vida" per entrar a través de la frontera sud de l'Estat espanyol, així com el tancament dels immigrants als Centre d'Internament per a Estrangers (CIE), "espais que priven de llibertat persones que no han comès cap delicte i que no garanteixen la seguretat i els seus drets".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics