Divendres, 30 d'Agost de 2024

Més de 800 veïns de Vila-seca prenen part en les votacions del Pressupost participatiu d'enguany

La ciutadania va proposar al gener quines accions poden fer-se amb part dels recursos econòmics municipals

23 de Febrer de 2017, per Redacció
  • L'acte de presentació de les propostes del Pressupost Participatiu ha tingut lloc aquest passat dimecres

    Cedida

L’Ajuntament de Vila-seca ha acollit, aquest dimecres, l’acte de presentació a la població del document final del procés Pressupost Participatiu Vila-seca 2017, amb les propostes seleccionades pels ciutadans. L’acte, conduit per l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; la regidora de Promoció econòmica i noves tecnologies, Cristina Campallo, i la directora de l’empresa CERES, Mercè Chipella, ha servit per explicar aquest procés iniciat el passat mes de setembre, treballat en les jornades de debat del mes d’octubre i decidit durant els dies 14 i 16 de gener com a jornades electorals, on van votar els ciutadans del municipi de Vila-seca als centres electorals del nuclis de la Pineda, la Plana i Vila-seca.

Arranjament del parc de la Riera i instal·lació de parcs canins, entre d'altres

Poblet ha fet una valoració molt positiva d’un procés impulsat per tots els grups municipals amb "seriositat i procediment democràtic, ja que els ciutadans han rebut informació personalitzada a les seves llars al llarg de tot el procés i s’ha complert escrupolosament amb el calendari marcat", ha apuntat. Les votacions del Pressupost Participatiu han comptat amb la participació de 813 vots, el 4,42% del cens de població de 16 anys i en endavant. Concretament, al nucli de la Plana hi van votar 122 persones, a la Pineda 66 i al nucli de Vila-seca 625. Des del consistori s'ha volgut recordar que "en les sessions de debat, els ciutadans van aportar 839 propostes, de les quals van ser validades per la comissió de personal tècnic municipal, 47".

Les propostes escollides han estat les d'arranjar i ampliar amb més jocs infantils el parc de la Riera a Vila-seca; posar bandes per reduir la velocitat al carrer d’Amadeu Vives de la Pineda; condicionar l’esplai de la gent gran a la Plana i la instal·lació de parcs canins com a proposta general. Sota el lema 'Una porta oberta a les teves idees', el Pressupost Participatiu ha estat un mecanisme de participació i gestió del municipi de Vila-seca, mitjançant el qual els ciutadans han proposat i decidit sobre la destinació d'una part dels recursos econòmics municipals.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics