Dilluns, 09 de Setembre de 2024

L'Speteck 155 intentarà enlairar-se aquest dijous

El Drac de Reus tindrà l'honor de prémer el boto per fer volar el coet

27 de Desembre de 2017, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de l'enlairament de l'Speteck, dos anys enrere

    Reusdigital.cat

S'acosta un dels actes nadalencs més celebrats i peculiars que tenen lloc a la ciutat. L’Agència Reusenca Espacial(ARE) s’ha nodrit de "nous i de vells experts" per tornar a intentar l’enlairament del coet Speteck, enguany batejat també com 155. Després d’un any d’absència, l'ARE torna "amb més força". "Aquest any hem treballat durant 155 dies i és per això que l’Speteck porta aquest nom", s'ha detallat, tot i que "no té res a veure amb cap article".

"A més a més també hem treballat molt per trobar un bon pilot, i després de fer un càsting exhaustiu amb unes oposicions molt dures, el guanyador ha estat un amable i intel·lectual moixonet conegut com a Piolí de Cal Porra", han revelat des de l'agència. Cal Porra és una de les cases senyorials de la ciutat, situada al carrer del General Moragues, "però aquests dies de concentració màxima està allotjat a l’emblemàtic hotel Gaudí, amb les despeses pagades per l’estat, ja que consideren vital per a la seva supervivència que la missió vagi a bon port".

Una altra novetat és que el 'Màximus Savius', és a dir, el savi d’honor d’aquest any no és cap persona,sinó el Drac de Reus. Aquest 2017 el drac ganxet celebra els 25 anys "i per això tindrà l’honor de prémer el botó per enlairar l’Speteck". La cita tindrà lloc aquest dijous, 28 de desembre, a dos quarts de 8 del vespre a la plaça del pintor Fortuny. Des d'allà s'iniciarà la cercavila per intentar l'enlairament al Mercadal.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  27 de Desembre de 2017

No oblidem l'anterior!

Bravo pel manteniment d'una tradició reusenca però cal recordar els anys en que la Colla Els Pendons, gràcies al suport del 'Graci' i la seva empresa 'Hercam' es va mantenir l'acte. Eren altres temps on les iniciatives privades i els suports voluntaris van permetre que el món de Reus i la seva cultura estiguessin vius i en primer lloc.