Dilluns, 30 de Setembre de 2024

Torrent manté Puigdemont com a candidat i anuncia 'una resposta' contra el recurs al TC perquè és un 'frau de llei'

El president del Parlament “exigeix respecte” al govern espanyol i torna a oferir “mà estesa i diàleg” a Rajoy

26 de Gener de 2018, per ACN
  • Una càmera grava el president del Parlament, Roger Torrent, en la compareixença del 26 de gener

    ACN

El president del Parlament, Roger Torrent, ha comparegut aquest divendres després de conèixer la decisió del Consell de Ministres de portar al Tribunal Constitucional (TC) la candidatura de Carles Puigdemont (JxCat) a la investidura com a president de la Generalitat. Torrent ha defensat que Puigdemont compleix tots els requisits per ser presidenciable en un debat d’investidura i per això ha decidit mantenir-lo –si més no de moment- com a candidat, tot assegurant que a hores d’ara el ple de dimarts a la tarda segueix en peu.

El president de la cambra, a més, ha explicat que ha encarregat als serveis jurídics que “estudiïn el recurs al TC” per poder així preparar “una resposta política i jurídica” que anunciarà més endavant. A més, Torrent ha carregat contra la decisió del govern espanyol per considerar que el recurs anunciat és “un frau de llei” i “no té cap fonament jurídic”. Per últim, Torrent ha “exigit” a l’executiu de l’Estat “respecte al Parlament i al resultat electoral”, alhora que ha reiterat la seva oferta de “mà estesa per al diàleg”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Anton Joan Carricondo Oyonate  26 de Gener de 2018

Quin és el problema?

Si les lleis del Parlament Català estan reconegudes com és possible que ara no estan en vigor? No hi ha cap instrument legal que aturi aquest embolic? Ara si però ara no m'agrada. Això és seguretat jurídica o un poti-poti!

Reportatges