Dissabte, 07 de Setembre de 2024

L’Ajuntament invertirà un milió i mig d’euros per a l’obertura del Centre Social El Roser

És un projecte emmarcat dins el Pla Local d’Inclusió Social i serà 'un punt de reunió i de formació en què s’oferiran serveis d’alimentació i allotjament' per als més necessitats

15 de Febrer de 2018, per Adrià Díaz Bages
  • L'Alcalde de Reus i la Regidora de Benestar Social presentant el projecte de remodelació

    Adrià Díaz Bages

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Benestar Social, ha donat llum verd a la remodelació total de l’antiga llar d’infants El Roser, del que serà el Centre Social El Roser, “un projecte de caràcter social, obert i dedicat als veïns del barri”, segons paraules de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

La ciutat de Reus dóna d'aquesta manera un impuls a les polítiques d’atenció als més necessitats, que tal i com ha expressat la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella,“en època de bonança, s’hi hauria d’haver invertit més, però es van fer projectes extraordinaris. Ara, que ens recuperem, estem fent més inversions de caire social, fet que aportarà una millor qualitat des del punt de vista social a la ciutat”.

El Centre Social estarà obert al barri i s’anirà construint per fases en un termini aproximat de dotze mesos, un cop iniciades les obres. Aquest projecte inclourà una cafeteria i menjador social, un punt de recepció on s’informarà els usuaris, un rebost solidari, que segons paraules de la regidora, “es nodrirà de mermes de restaurants i d’empreses similars, com per exemple el Port Aventura”. També disposarà de dependències d’allotjament temporal per a persones amb situacions d’emergència, així com un punt de reunió per a les associacions de veïns, un espai administratiu destinat als treballadors i un espai polifuncional per a entitats, com seran aules de formació i sales de reunions.

Disposem de 500.000 euros, de moment, i estem a l’espera que entri en vigor el pressupost anual, que està previst en un milió i mig d’euros per dur a terme a la remodelació”, ha expressat el batlle reusenc, Carles Pellicer. “Vam augmentar la despesa social del pressupost de l’Ajuntament de l’1% al 3%, és per això que s’ha pogut aconseguir el finançament per dur a terme aquest projecte de remodelació”, ha manifestat, tot fent referència a la modificació del pressupost municipal de l’any passat, on es va augmentar la partida dels projectes socials.

La creació d’un equip integral de caràcter social, amb una superfície total de 1.400 m2, "permetrà oferir una prestació de serveis de manera unitària, principalment a la comunitat, i donarà un salt qualitatiu a la ciutat i a unes instal·lacions que actualment es troben en desús", han establert fonts municipals.

L'equipament, que anteriorment havia estat una presó i més recentment una Llar d’Infants, s’obrirà entre l’avinguda de Montblanc i el Carrer de Josep Caixés, a tocar dels Xalets Quintana.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Anton Joan Carricondo  15 de Febrer de 2018

Son molts diners!

No seria millor repartir entre tots els reusencs que 'necessiten' suport? Quins són els paràmetres per obtenir ajuts? Hi ha molts reusencs que viuen en situacions primàries però cal identificar-los amb garanties!