Dimecres, 31 de Juliol de 2024

Riudoms, tapes i Gaudí

S'estrena la setena edició de la Ruta de Tapes Gaudí al municipi riudomenc, en homenatge a la figura de l'arquitecte

05 de Març de 2018, per Adrià Díaz Bages
  • 'Tapa Llesca del bosc'

    Cedida

  • 'Tapa Riudoms'

    Adrià Díaz Bages

  • 'Tapa Hiperboloide'

    Cedida

  • 'Tapa Ventall Ibèric'

    Adrià Díaz Bages

  • Sortejos de la 7a Ruta de Tapes Gaudí de Riudoms

    Cedida

Famílies senceres o grups d'amics que s'ajunten per fer el vermut i passar la tarda. La Ruta de Tapes Gaudí ha aplegat tot tipus de públic a Riudoms disposat a passar una bona estona. Aquest cap de setmana, el municipi ha celebrat la setena edició d'aquesta iniciativa gastronòmica en homenatge a la figura de Gaudí.

Els comerços del poble s'han omplert de visitants durant el cap de setmana, sobretot el divendres i el dissabte, disposats a tastar les creacions gastronòmiques, a un preu de dos euros i mig per tapa amb beguda inclosa. Els restauradors dels onze establiments participants les han fet inspirant-se en el famós arquitecte, a proposta de l'Ajuntament del Riudoms. El propietari del Bar Pepe2, guanyador de la segona i tercera edició de la ruta de tapes, ha expressat que "ve molta gent per les tapes i es nota molt l'increment de públic".

Les creacions opten per ser originals, innovadores i combinen sabors poc usuals, inspirant-se en l’estil modernista de Gaudí. N'és un exemple la 'Tapa Riudoms', on dues croquetes cassolanes representen dos oms, o la 'Tapa 'Hiperboloide', un croissant de tinta de calamar amb foie de taronja i brou de carn. Entre els consumidors, opinions per a totes els gustos. "La Tapa Calderera és la més bona", afirmen diversos participants a la ruta, els quals afegeixen que "l'Hiperboloide és millor del que sembla".

La Ruta de Tapes Gaudí, que compleix la seva setena edició al poble, ja s’ha convertit en una tradició gastronòmica riudomenca, i segons paraules de diversos restauradors, es mostren molt contents de la participació de la gent, sobretot a les tardes, i  consideren que és una iniciativa positiva per incentivar el consum al municipi. 

Els comerços participants han ofert les tapes del dia 2 al 4 de març i també del dia 9 a l'11. Els diversos establiments competeixen per emportar-se el premi de la millor tapa de la actual edició. Un grup de cuiners gourmet visiten els locals, de forma anònima, per fer un tast de les tapes, per escollir la guanyadora del concurs.

Els participants de la ruta de tapes poden optar, com s’ha fet altres anys, a diversos premis a través de sortejos. Es podrà guanyar un val de 30 euros per utilitzar al mateix local, dipositant unes butlletes a les urnes instal·lades en cada establiment participant quan es consumeixi la tapa, i també es podrà aconseguir un val de 30 euros a consumir si es participa en el concurs fotogràfic a la pàgina de Facebook 'Tapes Gaudí Riudoms' amb l'etiqueta #tapesgaudi2018.

El dilluns 12 de març es donaran a conèixer els guanyadors dels sortejos, i també el vencedor del premi a la millor tapa de la setena Ruta de Tapes Gaudí de Riudoms.

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

tapa riudoms gaudi 2018 ruta
tapa riudoms gaudi 2018 hiperboloide
tapa riudoms gaudi 2018 ventall iberic
ruta tapes gaudi riudoms 2018 sortejos

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges