El Reus Deportiu ha perdut per 2 gols a 4 davant el FC Barcelona

12 de Maig de 2018, per Marià Arbonès/ Jordi Garcia
  • Imatge del partit entre Reus i Barça

Reus Deportiu

Tot i que el Reus s'ha mostrat com un equip competitiu contra el Barça, el conjunt blaugrana s'ha endut la segona semifinal de la Final Four de la Lliga Europea per 2 gols a 4. La clau de la derrota ha estat en les acaballes de la primera part en què els jugadors de Jordi Garcia han encaixat tres gols en 2 minuts. En la segona meitat, els roig-i-negres s'han mostrat més compactes i han aconseguit no encaixar cap gol més.

Des del xiulet inicial, Reus i Barça han desplegat un ritme alt d'hoquei. Els dos equips han buscat ràpidament la porteria contrària, sense concessions. Tanmateix, ha estat el Barça qui s'ha avançat al marcador amb un gol matiner, al minut 2, de Pau Bargalló. La resposta efectiva del Reus ha estat immediata. Raül Marín ha fet l'empat en una recuperació de la bola i amb un bon llançament. Al minut 6, Casanovas ha tingut una bona ocasió per fer el segon, però la seva incursió a l'àrea del Barça ha estat desfeta per Sergi Fernández. Els dos equips s'han alternat el domini i han tingut oportunitats per trencar l'empat, però la solvència de Càndid Ballart i Fernández s'ha posat de manifest. Al minut 14, l'encontre ha entrat en una fase de domini del Barça, que sortosament el Reus ha pogut esvair ràpidament amb un bon exercici de defensa. Minuts després, Casanovas i Marín han tingut noves ocasions de gol.

Al minut 19, el Barça s'ha avançat de nou mitjançant un penal, resultat d'una falta de Marín, i transformat per Barroso. Un avantatge ampliat, primer per Lucas Ordóñez, al minut 20, en aprofitar una jugada desafortunada del Reus i, posteriorment, al minut 22, i en una gran jugada, Pablo Álvarez ha fet el quart gol per als blaugrana. En el tram final de la primera part, el Reus ha provat d'escurçar el resultat però el marcador no s'ha mogut.

De la represa, cal destacar el bon treball dels porters Ballart i Egurrola i l'insistent joc del Reus per reconduir el resultat. Aquesta segona part ha començat bé per als de Jordi Garcia, ja que el porter reusenc ha impedit que es materialitzés una falta directa llançada per Pablo Álvarez. Per la seva part, Raül Marín tampoc ha pogut batre a Egurrola en un parell de llançaments de faltes similars. En canvi, sí que ha pogut fer-ho al minut 34, amb un tir de fora l'àrea i quan el Barça només tenia quatre jugadors a la pista.

Finalment, Ballart ha mostrat excel·lència en la resposta ofensiva del Barça. El porter ha desmuntat les intencions de l'avui equip visitant. Mentrestant, el Reus ha pressionat per obtenir el tercer gol, però s'ha trobat amb un gran Egurrola. Àlex Rodríguez també ho ha intentat en una altra falta directa, però el porter del Barça ha demostrat la seva vàlua. El mateix ha passat en un altre llançament de Marín. Els blaugrana haurien pogut ampliar el seu avantatge, però Alabart ha desaprofitat una falta directa, i finalment, el bon joc del Reus, gairebé en tot l'encontre, no ha obtingut el premi desitjat.

En roda de premsa, l'entrenador Jordi Garcia ha esmentat els minuts de desconcert del Reus en els últims minuts de la primera part, quan "la final s'ha posat molt difícil". Per la seva part, Albert Casanovas ha lamentat no haver estat encertats en bola aturada i ha afegit que "si no estàs fi en aquest aspecte, és molt difícil superar al Barça".

Fitxa tècnica:

Reus Deportiu: Càndid Ballart, Albert Casanovas, Romà Bancells, Marc Torra, Raul Marín -cinc inicial– Àlex Rodríguez i Joan Salvat.

FC Barcelona Lassa:  Sergi Fernández, Sergi Panadero, Pau BArgalló, Matías Pascual, Pablo Álvarez -cinc inicial. Ignacio Alabart, Lucas Ordóñez, Xavi Barroso i Aitor Egurrola.

Gols: 0-1, Pau Bargalló (min 2); 1-1, Raul Marín (min 4); 1-2, Xavi Barroso (min 18); 1-3, Lucas Ordóñez (min 20); 1-4 Pablo Álvarez (min 21); 2-4, Raul Marín (min 34).

Àrbitres: Paulo Rainha i Joaquim Pinto. Han mostrat targeta blava al jugador del Barça Pau Bargalló.