Dimecres, 09 d'Octubre de 2024

Simulen un accident de trànsit a l’Hospitalet de l’Infant

Els Bombers del municipi hi han organitzat aquest taller, amb la col·laboració de diversos cossos de seguretat i de l’Ajuntament

18 de Maig de 2018, per Redacció
  • Un instant de la simulació

    Cedida

Aquest divendres, a l’Hospitalet de l’Infant s’hi ha realitzat un taller a la via pública, concretament a la Via Augusta, en què s’ha simulat un accident de trànsit, resultant de la col·lisió entre dos turismes i l’afectació també d’una motocicleta. L’exercici tenia com a objectiu mostrar com treballen en coordinació els diferents cossos de seguretat (bombers, policies, sanitaris, voluntaris...), tant a la població com als alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Berenguer d’Entença dals quals s’ha convidat perquè poguessin veure totes les maniobres que s’hi han dut a terme i aprendre com han d’actuar en aquests casos.

El taller, que ha estat dirigit pel cap de Bombers del Parc de l’Hospitalet de l’Infant, Vicente Hernández, ha començat a dos quarts d'11 del matí i ha tingut una durada aproximada de dues hores. Per aquest motiu, s’ha tallat la circulació de la Via Augusta, en el tram comprès entre els carrers Masriudoms i Tivissa. Quant als mitjans humans i materials que s’han utilitzat per desenvolupar d’aquest exercici, el Parc de Bombers de l’Hospitalet de l’Infant ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, de la Policia Local, de les associacions de voluntaris de protecció civil del municipi i de Tarragona (alguns d’aquests han fet les funcions de tècnics sanitaris).

A més, cinc membres del grup de teatre local Quo Vadis han fet de figurants; i dos membres de la mateixa entitat i una veïna del poble, s’han fet càrrec del maquillatge. Els papers que han interpretat els figurants han sigut: una conductora d’un ciclomotor semi inconscient amb sospita de fractura del braç dret, a la qual han extret el casc i fet una reanimació cardiopulmonar; un conductora de turisme embarassada amb crisi d’ansietat, a la qual se li ha quedat el peu esquerre atrapat entre l’embragatge i el fre; i el seu acompanyant, amb situació d’inconsciència i dificultat respiratòria; i la conductora d’un altre turisme amb fractura a la cama esquerra que havia quedat atrapada al cotxe.

L’altra figurant ha interpretat el paper de mare histèrica de la motorista, a la qual s’ha hagut de tranquil·litzar i allunyar de l’escenari de l’accident. Aquest exercici ha captat l’atenció de desenes de persones que, com els alumnes de l’institut, han seguit amb atenció el desenvolupament de l’exercici.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges