Dimarts, 13 d'Agost de 2024

Un diumenge a Cambrils

Una estona a la platja, un àpat als més de 150 locals de restauració de la vila i una visita al jaciment romà de la Llosa són tan sols algunes de les moltes possibilitats al vostre abast

05 d'Agost de 2018, per Helena Gassull
  • Us proposem diverses propostes per passar un dia d'estiu a Cambrils

    Revista Cambrils

Cambrils és una de les poblacions emblemàtiques de la Costa Daurada i, sens dubte, una magnífica opció per passar un dia fora de casa: en família, en parella, amb amics o tot sol. Cambrils és mar, és platja, és gastronomia, és turisme familiar, és turisme esportiu, és oci, és nit. Cambrils no decep.

Per començar, platja

La nostra proposta d'oci a la vila comença amb una visita a la platja, i l’oferta cambrilenca és més que variada: la platja Daurada, amb més d’un quilòmetre d’arena fina per aquells que busquin una tranquil·litat allunyada del centre; la platja de la Llosa és perfecta per a aquells que vulguin escapar de les aglomeracions però sense renunciar a les comoditats (dutxes, lavabos, creu roja, i gandules...; cal destacar també sobre la platja de la Riera, la més petita i cèntrica de Cambrils, adient per als amants dels animals, ja que en aquesta hi està permès dur-hi els més peluts de la casa.

Quan la calor del sol comenci a cremar, una dutxa ràpida a la platja se us farà més que necessària per continuar el dia amb una caminada tranquil·la pel passeig marítim, o potser una passejada en bicicleta, tot gaudint d’un paisatge litoral de quasi nou quilòmetres: el far vermell, el port marítim, els parcs vora el mar... És un dels llocs més reconeguts del municipi. Les palmeres, la brisa marítima i les gavines us transmetran una sensació de pau difícil de reproduir.

A l'hora de dinar

I si tot caminant l’estómac comença a fer-se de pregar, Cambrils és el lloc adequat per gaudir de la millor cuina, ja que ha estat declarada capital gastronòmica de la Costa Daurada. Un reconeixement obtingut gràcies a la llarga tradició culinària que ha arrelat durant dècades entre els cambrilencs, com ho demostren els més de 150 establiments de restauració oberts, alguns dels quals amb estrelles Michelin. A més, a l’oficina de turisme de Cambrils hi podreu aconseguir la guia gastronòmica del municipi per tal de descobrir tots els restaurants, classificats per tipus, zones i productes.

El nucli antic de Cambrils, també conegut com 'la vila', és una de les visites obligades a mitja tarda. Els carrers de pedra i els seus racons amagats us descobriran la història de Cambrils. Posteriorment, us recomanem que no us perdeu la visita al jaciment romà de la Llosa, on hi trobareu restes arqueològiques d'entre els segles I a.C i VI d.C, que consten d’una domus romana i d’un lot de peces de broze únic. Aquestes restes romanes presenten la peculiaritat de trobar-se a la línia de costa, a pocs metres de la Via Augusta i a escassos quilòmetres de Tàrraco.

Altres llocs d'interès

També es poden visitar altres llocs d’interès cultural, ja al vespre, com la torre del passeig (acabada de rehabilitar), el Castell de Vilafortuny, la plaça del Setge o el Parc Samà, majestuós jardí colonial del segle XIX, exemple de l’arquitectura romàntica catalana i carregat de simbolisme. Cal subratllar que ha estat declarat com un bé cultural d’interès nacional.

Cambrils ofereix, a banda, experiències també per als més atrevits esportistes, tant per als qui prefereixen l’aigua (motos d’aigua, velers, esquí aquàtic, busseig, flyboard...) com pels que s'estimen més rutes en quad, BTT o de senderisme... I per aquells que vulguin acabar de gaudir del dia a Cambrils, les sensacions d’una posta sol a la platja, tot menjant-se un gelat assegut a la sorra i fotografiant els colors del mar són difícilment descriptibles i posaran el punt i final perfecte a una jornada especial. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges