Dilluns, 22 de Juliol de 2024

Loeb i Elena (Citroën) guanyen per novena vegada el RallyRACC

La lluita pel títol mundial de pilots se centrarà entre Sébastien Ogier i Julien Ingrassia

28 d'Octubre de 2018, per Redacció
  • Sébastien Loeb i Daniel Elena (Citroën) guanyen de nou el RallyRACC

    RallyRACC

Extraordinari final en el 54 RallyRACC-Catalunya-Costa Daurada, Rally de España 2018, penúltima prova del Campionat del Món, competició que ha viscut un emocionant desenllaç fins a l’arribada de l’últim tram cronometrat. Després de guanyar consecutivament entre 2005 i 2012, Sébastien Loeb-Daniel Elena (Citroën C3 WRC) han aconseguit la seva novena victòria en el RallyRACC, una extraordinària fita, ja que aquest equip no competeix actualment en el mundial i havia escollit la prova espanyola com una de les tres que ha disputat aquesta temporada. Aquest triomf és, a més, el segon consecutiu de Citroën en la cursa catalana després del que van obtenir Meeke-Nagle fa un any.

La lluita pel títol mundial de pilots se centrarà a partir d’ara entre Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC), excel·lents amb un segon lloc en el RallyRACC, i Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul, que en l’últim tram cedien la tercera plaça que ocupaven en desllantar una roda posterior del seu Hyundai i20 Coupe WRC. A conseqüència d’aquest incident, el tercer lloc del podi anava a mans  d’Elfyn Evans-Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) per només cinc dècimes de segon respecte als belgues.

Sense la pluja d’ahir, i encara sense llum natural pels primers participants, els 55 cotxes que sortien aquest matí des de PortAventura World es disposaven a afrontar l’última jornada amb 61,70 km cronometrats de velocitat per davant. La jornada ha estat presidida en tot moment per una gran incertesa, ja que els tres principals aspirants al triomf, Jari-Matti Latvala, Sébastien Ogier i Sébastien Loeb, s’han sotmès a una lluita sense treva: Tots volien guanyar el 54 RallyRACC.

 El dia ha arrencat amb una primera passada per Riudecanyes (16,35 km) i Santa Marina (14,50 km), trams en què Sébastien Loeb-Daniel Elena (Citroën C3 WRC) assolien el millor temps, la qual cosa els situava al capdavant de la cursa avantatjant després d’aquest primer bucle a Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC), en 7,1 segons, i a Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC), en 10,8.

Amb el pronòstic molt obert amb vista a la segona volta per aquests dos mateixos trams, Riudecanyes ens deixava com a sorprenents vencedors a Elfyn Evans-Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC), la qual cosa els tornava a situar cinquens de la classificació general provisional per davant dels espanyols Dani Sordo-Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC). No obstant això, el més destacat en aquests moments va ser la virolla de Loeb en la rotonda del Coll de la Teixeta, on cedia alguns segons però mantenia el lideratge, així com una nova punxada de Latvala, aquesta vegada en la roda anterior del costat esquerre que l’apartava definitivament de la pugna per la victòria.

 A Santa Marina, que a més era el Power Stage, Loeb i Ogier se citaven per al duel final: Més emoció no es podia demanar en el tram final dels 18 disputats, on Ott Tänak era el més ràpid i sumava els 5 punts suplementaris. Però els aspirants al triomf no es quedaven curts, classificant-se a continuació. Sébastien Ogier era segon i Sébastien Loeb, tercer, la qual cosa confirmava al de Citroën com a brillant vencedor, per novena vegada en el RallyRACC, un fet històric que ningú ha aconseguit durant les 54 edicions disputades.

Thierry Neuville cedia la tercera posició final en els últims metres en desllantar un pneumàtic posterior, així que Elfyn Evans, quart en la Power Stage, completava el podi. Dani Sordo, que sumava 1 punt addicional en aquest últim tram, no podía passar de la sisena posició per davant d’Ott Tänak, definitivament descartat de la lluita pel títol de pilots. En WRC2, on Jan Kopecky és ja campió, segona victòria de la temporada i totes dues consecutives per a Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen (Skoda Fabia R5), mentre que els catalans Nil Solans-Marc Martí (Ford Fiesta R5) acabaven cinquens de la categoria després de punxar en la jornada d’avui quan estaven en condicions de lluitar per la primera posició. D’altra banda, Enrico Brazzoli-Luca Beltrame (Peugeot 208 VTI R2) s’imposaven en WRC3.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges