Francesc Nebot, president de l'associació de Cuneicultors sant Pere de Reus, creu que el públic "és molt receptiu a aquest tipus de propostes". S'han fet un total de 4.000 degustacions, que, segons Nebot, "s'acabaran durant el matí". La gent també ha gaudit de vins de la Denominació d'Origen Catalunya i la proposta ha rebut la col·laboració dels escorxadors Venanci Moncada i Joan Pagès.
L'objectiu de la proposta era donar a conèixer la carn de conill, que ara és un producte minoritari dins de les carns, especialment en els joves. Per això, la Generalitat i associacions de cuneicultors catalanes han aprovat un pla estratègic per potenciar la producció, transformació i promoció del conill. "Si augmenten un 50% el consum del quilogram de conill per persona durant un any, que ara és de tres quilos, serà tot un èxit", ha indicat el president de l'associació.
Nebot explica que un dels eixos "és fer pedagogia a les escoles, perquè els nens i professors sapiguen les propietats del conill" i aquesta carn es pugui incloure als menús dels menjadors. De la mateixa forma, també cal incidir, segons el president de l'Associació de Cuneicultors, en els restaurants "perquè serveixin els plats de conill de forma més pràctica, per exemple, a troços".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics