Dilluns, 07 d'Octubre de 2024

Un antic rector de Constantí va abusar de nens durant dècades

L'Arquebisbat de Tarragona ha assegurat que no li consta 'cap denúncia ni indici' mossèn Llagostera

03 de Febrer de 2019, per ACN
  • Esglèsia de Constantí

    Infocamp.cat

 L'antic rector de Constantí Pere Llagostera va abusar presumptament de nens durant dècades. En una entrevista a 'El Periódico', una de les víctimes, Joan Maria Ramon, ha explicat els atacs sexuals que van patir els escolans en excursions al Pirineu.

Uns fets confirmats al mateix diari per altres afectats, entre els quals hi ha el bateria de 'Els Pets', Joan Reig, que ha revelat que la cançó 'Corvus' és autobiogràfica: ell també va patir abusos per part del mateix mossèn. Llagostera, que va morir el gener del 2017, havia estat en contacte amb nens de la població durant més de tres dècades. Segons assegura Ramon, el mossèn va abusar d'"una desena de menors" des de finals dels seixanta fins a finals dels vuitanta.

L'Arquebisbat de Tarragona ha assegurat que no li consta "cap denúncia ni indici" contra mossèn Pere Llagostera, després que diverses víctimes hagin explicat que va abusar sexualment d'elles quan era rector de Constantí. El religiós va morir fa dos anys. En un comunicat, l'arquebisbat lamenta "profundament" el patiment de les víctimes i es posa a la seva disposició per "escoltar-les", alhora que ha subratllat que està "compromès plenament" amb garantir la protecció dels menors, tal i com el papa Francesc demana en aquesta matèria, conclou.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges