Divendres, 19 d'Abril de 2024

Més de vint famílies van mantenir l'habitatge l'any passat amb el suport de l’Ajuntament de Reus

El Servei d’assessorament hipotecari fa de mediador entre particulars i entitats financeres per millorar les condicions dels lloguers

29 d'Agost de 2019, per Redacció
  • Oficina d'habitatge de l'Ajuntament de Reus

    Cedida

Un total de 26 famílies podran seguir residint al seu habitatge després de la renegociació de les condicions econòmiques per part del Servei d’assessorament hipotecari de l’Oficina d’habitatge de l’Ajuntament de Reus. Aquest servei municipal va destinat a famílies que estan en risc de perdre la seva residència. S’encarrega d’atendre consultes ciutadanes sobre qüestions relacionades amb l’habitatge i fa de mediador amb les entitats financeres i immobiliàries, segons han exposat fonts municipals aquest dijous.

Després dels primers contactes amb les famílies afectades, des del servei s’elabora una proposta que es negocia amb les entitats financeres per trobar una solució al deute i evitar el risc d’exclusió social, s'ha subratllat des del consistori. La resolució dels expedients ha contemplat la dació en pagament del deute (és a dir, quan l’entitat financera accepta la cancel·lació total del deute amb el lliurament de l’habitatge hipotecat); dació amb lloguer social (si la família pot seguir vivint allà pagant un lloguer assequible); o la reestructuració del deute hipotecari, quan es revisen les condicions "per fer-les més favorables" als llogaters.

L’any 2018, segons les dades de l'Ajuntament, es va tancar amb 100 expedients resolts, dels quals 65 van ser per consultes i assessorament. Aquest servei local neix d’un conveni amb l’Agència de l’habitatge de Catalunya, juntament amb el servei Ofideute de la Generalitat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics