Diumenge, 18 d'Agost de 2024

La Ciutat de la Justícia ha rebut 188 autoinculpacions sobiranistes fins al migdia

A Girona hi ha hagut escenes de tensió quan unes 150 persones han volgut entrar al jutjat

28 d'Octubre de 2019, per ACN/ Redacció
  • Mauri, mostra l'escrit d'autoinculpació que ha presentat

    ACN

La Ciutat de la Justícia havia rebut, fins a les 2 del migdia d'aquest dilluns, 188 autoinculpacions sobiranistes, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en el marc d'una campanya d'Òmnium Cultural per mostrar suport als presos polítics. "Els han condemnat per manifestar-se, expressar-se, mobilitzar-se i votar, així que tots nosaltres també som culpables d'aquest fals delicte", ha expressat Òmnium en un missatge acompanyat d'un formulari per omplir i presentar als jutjats.

El TSJC ha limitat a 25 el nombre d'autoinculpacions diàries a admetre a tràmit a tots els partits judicials excepte al de Barcelona per no entorpir la tasca dels jutjats de guàrdia, en funció dels mitjans que tingui cada partit judicial. La sala de govern del TSJC va prendre aquesta decisió en una reunió celebrada el 15 d'octubre per evitar que es pugui ''comprometre el servei'', i per tant, per garantir que es puguin complir les altres tasques que tenen assignades aquestes instàncies judicials.

Això inclou qüestions com la prestació de declaracions a detinguts, l'assistència a situacions d'emergència o els aixecaments de cadàvers. Segons l'ordre enviada des del TSJC als jutges degans, també s'ha de limitar l'accés a les instal·lacions de manera que hi entri només un denunciant cada vegada. En el cas de Barcelona, on hi ha quatre jutjats de guàrdia, no s'ha limitat el nombre de persones diàries que es vulguin autoinculpar, sinó que la jutgessa degana ha limitat l'accés a la Ciutat de la Justícia per l'avinguda del Carrilet als professionals (magistrats, fiscals, lletrats, funcionaris, advocats, procuradors i periodistes) entre dos quarts de vuit i tres quarts de nou del matí.

A Girona, escenes de tensió

Cal recordar que aquest matí s'han viscut algunes escenes de tensió als jutjats de Girona quan unes 150 persones han anat a autoinculpar-se en protesta per la sentència de l'1-O. Els Mossos, obeint la instrucció del TSJC que manava que només poguessin entrar-hi 25 persones, els han barrat el pas i la gent ha començat a cridar 'Volem entrar! Volem entrar!' aixecant els papers enlaire.

La situació ha comportat que s'hagués d'empènyer gent cap enfora, tancar la porta amb clau i, fins i tot, mobilitzar antidisturbis. Després d'una mediació entre representant de les entitats, Mossos i deganat, s'ha permès que aquells que volien autoinculpar-se entressin un a un al jutjat de guàrdia. "No hi ha cap raó objectiva perquè no se'ns permetés", ha lamentat el membre de la junta nacional d'Òmnium Xavier Antich.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  29 d'Octubre de 2019

Molt bones intencions!

El més fotut del cas és que no aportarà solucions als problemes que pateix 'España', Catalunya i la resta de Europa. Acabem pagant-ho tots en lloc de racionalitzar els pressupostos! Són milions d'euros de despesa inútils si no es fan actuacions serioses i amb seny.

Reportatges