Dilluns, 15 de Juliol de 2024

Salou impulsa un pla de protecció per a les platges davant la regressió

El consistori es planteja mesures com el dragatge i la plantació de vegetació per contenir la sorra

19 de Desembre de 2019, per ACN
  • El pla vol protegir les platges de Salou

    Reusdigital.cat

L'Ajuntament de Salou vol impulsar un pla de protecció per a les platges del municipi per defensar-les de la regressió cíclica que pateixen. El consistori parteix dels resultats d'un estudi encarregat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que avalua l'activitat i la dinàmica de les platges a causa dels efectes del canvi climàtic. Segons informa l'Ajuntament, l'informe constata que no totes les platges i cales del litoral salouenc es veuen afectades d'igual manera.

L'alcalde, Pere Granados, ha destacat que en lloc de construir dics aposten per solucions "naturals" i que siguin "respectuoses" amb el medi ambient com ara el dragatge i la plantació de vegetació per contenir la sorra. Granados ha posat en valor que "les platges són el nostre principal patrimoni i estem molt conscienciats que hem de treballar per assegurar-ne la conservació, tant pel nostre present, com també perquè les generacions futures puguin continuar gaudint-ne". Segons l'informe, els temporals que més afecten al terme de Salou són els de Llevant i els de Garbí, si bé les platges estan protegides pel Cap Salou.

Els experts recomanen fer dues revisions anuals de la mida de les platges, al setembre i a l'abril, per estar al cas de les fluctuacions de l’espai.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges