Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Els veïns d'Alforja es reuneixen amb els Mossos arran una quinzena de robatoris en cases del poble

24 de Gener de 2020, per Redacció
  • Un instant de la trobada entre els alforgencs i els agents de policia

    Cedida

Un centenar de veïns d'Alforja han participat, aquest passat dijous, en una trobada amb els Mossos d'Esquadra que organitzada per l'Ajuntament amb l'objectiu de "donar pautes per incrementar els hàbits d'autoprotecció i de recopilar informació", segons han exposat fonts municipals. Fa dos anys, segons s'ha recordat, el consistori va organitzar una trobada similar, "però en aquella ocasió només hi van assistir sis persones".

La trobada del passat dijous, s'ha subratllat, ha despertat "molt d'interès" ja que diverses cases i pisos del nucli antic alforgenc s'han vist afectats, des del passat mes de novembre, per una quinzena de robatoris. A la trobada hi ha participat tres agents dels Mossos d'Esquadra i l'alcalde d'Alforja, Juanjo Garcia. La trobada s'ha iniciat fent un repàs dels diferents dispositius d'autoprotecció amb què podem equipar casa nostra (alarmes, reixes, caixa forta, o portes reforçades) i amb un recordatori de la necessitat de mantenir uns hàbits "regulars" que contribueixin a l'autoprotecció (tancar la porta amb clau, mantenir l'alarma connectada, o no deixar accesos oberts al marxar de casa).

Des de l'Ajuntament s'ha fet constar que, al llarg de la reunió, els veïns han proposat algunes mesures relatives a la seguretat, com ara la instal·lació de càmeres en diferents punts del municipi, "el que resulta inviable a causa de la seva complexitat legal". Els agents, per part seva, s'han compromès a facilitar, "en alguns casos", el tràmit de les denúncies a l'Ajuntament i evitar als veïns el desplaçament a la comissaria reusenca.

Com a conseqüència d'aquests robatoris, els veïns d'Alforja han constituït un grup de WhatsApp per compartir informació, i avisar en cas que sigui necessari. Els Mossos han valorat aquesta iniciativa "sempre i quan, però, la informació que genera aquest grup es comparteixi, si és rellevant, amb el 112", s'ha explicat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges