Dimarts, 20 d'Agost de 2024

'Volem fer de l'art quelcom quotidià a Reus'

L'Associació reusenca d'artistes, amb més de 250 associats, mira de donar-se a conèixer i organitza una mostra col·lectiva a la biblioteca Xavier Amorós

10 d'Octubre de 2020, per Marc Busquets
  • Detall del cartell de la mostra conjunta de l'ARA

    Cedida

El proper 16 d'octubre tindrà lloc la inauguració d'una exposició d'art col·lectiva a càrrec de l'Associació reusenca d'artistes (ARA), que es podrà visitar fins al 4 de novembre. La cita serà a la sala principal de la biblioteca central Xavier Amorós i s'hi podran veure, segons els seus impulsors, "pintures, escultures i fotografies sobre les emocions". La mostra, de caràcter multidisciplinar, reunirà treballs de noms com els Juan Marín Aragón, Lluís Sánchez Abelló, Sisco Prunera o Fina Alonso, entre altres.

En total, una desena de creadors i una vintena aproximada de treballs per tal de donar a conèixer l'activitat d'una entitat que s'acosta a les dues dècades de trajectòria. "Potser ens hem centrat massa en la part productiva i no tant en la difusió, que en un context com l'actual és igual d'important. Si no mostres el que fas, no existeixes", assenyala el president de l'ARA, Toni Ramírez, en declaracions a Reusdigital.cat. 

Vincle amb la ciutat

La mostra a la biblioteca és una de les iniciatives del col·lectiu, format per gairebé 250 artistes de diferents disciplines, si bé la majoria practiquen les arts plàstiques. De fet, la pintura predominarà a l'exposició, si bé s'hi trobarà també fotografia i escultura. El denominador comú, detalla Ramírez, és "la transmissió de les emocions", inclosa la pertinença a la nostra ciutat. En aquesta línia, els objectius de la nova junta de l'entitat passen per reforçar els vincles amb la societat local, l'administració i els actors privats. Un dels projectes de futur és una possible col·laboració amb la Unió de Botiguers (UBR), per tal que els establiments que ho desitgin puguin mostrar obres dels artistes als seus aparadors. "Nosaltres tindríem difusió i, les botigues, un valor afegit per als clients", raona. 

Aquesta seria una iniciativa de filosofia similar a una que ja desenvolupa l'ARA, i que promou l'exposició d'obres dels seus associats als aparadors de locals comercials disponibles. A banda, Ramírez apunta que l'entitat hauria volgut tirar endavant un mercat d'artistes, però la pandèmia de la covid-19 "l'ha deixat en l'aire". No obstant això, no es tracta ni molt menys d'un projecte aparcat. Finalment, la voluntat del president i dels seus col·laboradors és la d'aprofitar els entorns virtuals per donar a conèixer l'associació i la seva tasca. "Tota eina de difusió que tinguem a l'abast ens és útil, i més a les xarxes socials, perquè també ens convé atraure gent més jove", admet. I és que molts dels artistes de la plataforma són ja veterans. 

Tot plegat, conclou Ramírez, "té com a objectiu promoure i difondre les arts plàstiques com a element natural a la vida de Reus". "El que ens agradaria és contribuir a fer que l'art sigui quelcom quotidià a la nostra ciutat", subratlla. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics