Dijous, 11 de Juliol de 2024

La realitat virtual obre noves possibilitats al turisme de fires i convencions

18 de Febrer de 2021, per Redacció
  • Un dels participants en el programa 'Enginy'

    Cedida

Aquest passat dimecres han arrencat les sessions pràctiques presencials sobre eines de realitat virtual i augmentada del programa ‘Enginy’ de la mà de les empreses Digivision i Invelon, membres del Clúster TIC. El programa, amb una dotzena de participants, té per objectiu la formació especialitzada en realitat virtual i augmentada per la seva aplicació en el turisme de fires i convencions. Fins al mes de març s’impartiran cent hores de formació i seixanta d’acompanyament especialitzat de cada projecte. La primera fase del programa s’ha fet exclusivament en línia i aquesta setmana han arrencat les sessions pràctiques presencials. Ambdues empreses compten amb àmplia experiència en l’ús d’eines de realitat virtual i augmentada i la seva aplicació en sectors com la sanitat, el màrqueting, el turisme o l’arquitectura, entre altres. Dins el programa ‘Enginy’ imparteixen formació sobre cre ació d’escenaris virtuals, dispositius, plataformes i aplicacions de realitat virtual i augmentada, tecnologies de digitalització, així com tècniques d’hiperrealisme en temps real.

Per a Marc Solé, Chief Technology Officer d’Invelon, aquesta formació espec ialitzada permetrà a l’alumnat del projecte Enginy tenir “una visió transversal de com aplicar aquestes tecnologies al mercat”. Segons Solé, la realitat virtual, augmentada o mixta dóna al sector de les fires i convencions una nova manera de comunicar-se facilitant la comprensió i percepció d'espais, processos o productes complexos. A això cal sumar-hi les possibilitats d’aquesta tecnologia a nivell d’oci, obrint una nova finestra amb espais recreatius de realitat virtual. Digivision, amb més de 30 anys d ’experiència en el sector, destaca el fet que el programa Enginy permet obtenir una visió general i pràctica de coneixements de realitat virtual en molt poc temps. José Antonio Muñiz, director de Digivision, remarca que les eines de realitat virtual i augm entada seran “absolutament fonamentals” per fires i convencions però també per molts altres sectors. “La crisi sanitària ha provocat que s’accelerin les estratègies i tecnologies dirigides a potenciar i aconseguir els objectius”, ha afegit Muñiz.

El programa 'Enginy' està organitzat per Redessa i la Fundació Autoocupació, amb la col·laboració del Clúster TIC Catalunya Sud i s’emmarca en el Programa Primer de Catalunya Emprèn de la Generalitat. A finals del mes de març, un cop finalitzat tot el programa, es farà un “marketplace” on potencials clients, col·laboradors i proveïdors podran proposar als participants donar continuïtat als seus projectes.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges