Dissabte, 24 d'Agost de 2024

El FITT es prepara per celebrar «deu anys de diversitat»

11 de Juliol de 2021, per
  • Una imatge de la presentació del FITT 2021

    Cedida

El Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) celebra la dècada "realçant les singularitats que l'han anat acompanyant des del seu naixement: la diferència, la diversitat, la pluralitat i les noves veus". Una edició que convida al públic a alliberar-se d’estereotips i prejudicis i escoltar veus que massa sovint han estat silenciades. Veus de dones creadores que a través de l'art parlen d'allò que les inquieta. Temàtiques tabú que trepitgen els escenaris per primer cop. Nous llenguatges que ens redescobreixen el teatre i l'espai. Companyies internacionals que ens apropen a altres realitats i sensibilitats.

De l'1 al 4 de setembre "convertirem Tarragona en un obrador teatral, amb el caràcter festiu de sempre i apostant pel talent i la formació local", segons l'organització. El dimecres 1 de setembre, abans de la inauguració, la companyia Comando Señoras donaran el tret de sortida amb Ritos de amor y de guerra, que serà el primer espectacle a concurs del FITT. Encara hi ha algú al bosc de la companyia Cultura i Conflicte serà l’encarregada d’inaugurar aquesta edició.

El segon espectacle a concurs del FITT serà l'espectacle Beautiful Stranger, de Ion Iraizoz. Quan aquest espectacle finalitzi, la companyia d’animació, farà el primer espectacle de carrer que acompanyarà al públic fins al pati de l’escola Pau Delcos per sopar. Abans o després del sopar i fins al dissabte trobaran la instal·lació d’Alex Peña, Recreativos Federico. Set màquines recreatives i de consum basades en obres de Federico García Lorca i el seu context.

A dos quarts de 10, la companyia Mucha Muchacha, realitzarà la tercera funció a concurs amb el mateix nom al Teatre Tarragona.

El matí del divendres 3 (de 10 a 2) al Caixafòrum de Tarragona, els espectadors podràn gaudir del workshop gratuït de la companyia Mucha Muchacha. A les 5 de la tarda tindrà lloc el primer showcase amb la ballarina de Namíbia Nikhita Winkler presentant Naked. A la tarda, Ada Vilaró presentarà a concurs 360 grams, que reivindica la bellesa dels cossos no normatius i la vivència del càncer de mama en el mateix cos.

Com el dia anterior, la companyia d’animació portarà al públic fins al pati de l’escola Pau Delclòs per gaudir del sopar per seguir jugant als Recreativos Federico al jardí del Teatre Metropol. Després del sopar, al Teatre Magatzem, l’argentí Nelson Valente presentarà Sólo llamé para decirte que te amo.

El darrer dia del FITT, també comptarà amb un segon workshop de franc amb Nelson Valente. A la tarda tindrà lloc el segon showcase, Miss cosas y yo, al Teatre Magatzem a càrrec de NEMIN. Més endavant, arribarà el darrer espectacle a concurs: INO, de la companyia francesa Ino Kollektiv, guanyadora del Premi Zirkòlika a millor espectacle l’any 2019.

Abonament a la venda

El Pont Flotant acomiadarà l’edició amb Acampada, una obra que presenta sis amics amb cultures i capacitats físiques i psicològiques diverses, que decideixen passar un cap de setmana junts a la natura.

El FITT "segueix apostant pel talent local", s'ha apuntat, i presentarà la seva segona producció, l’storywalker Em dic Carola, de Maria Roig Alsina. Una proposta immersiva pels carrerons de la Part Alta que relata la història d’un amor impossible entre dues dones després de la Guerra Civil.

Ja és a la venda l’abonament Primera dosi del festival que inclou 11 espectacles, l’storywalker FITT 2021, quatre Sopars FITT, dos showcases i dos workshops per només 60 euros i només durant el mes de juliol o fins a exhaurir les existències. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics