Dilluns, 26 d'Agost de 2024

El Teatre Auditori Casal Riudomenc presenta 14 espectacles per a la nova temporada

18 de Setembre de 2021, per
  • La cantant Beht, una de les artistes de la nova temporada del Teatre Auditori Casal Riudomenc

    Cedida

El Teatre Auditori Casal Riudomenc ha presentat aquest divendres en roda de premsa la nova temporada 2021-2022, que encara estarà marcada per les mesures per la pandèmia. En total, es programaran 14 espectacles (5 de teatre, 5 de música, 3 espectacles familiars i  1 multidisciplinar), des d'octubre fins al mes de maig. 

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, ha posat en valor la qualitat d'aquesta nova programació, que una temporada més, situa el Teatre Auditori com "un referent" cultural entre els municipis de la comarca. Pedret considera que la programació compleix amb un doble objectiu: "que riudomencs i riudomenques i els veïns i veïnes de l'entorn gaudeixin de la cultura de manera segura i, per altra part, donem espai al sector cultural perquè pugui tirar endavant".

El batlle també ha explicat que enguany s'ha avançat l'horari de la majoria d'espectacles. Les funcions del dissabte es programaran, a les 19:30h, mentre que les del diumenge es representaran a les 18:00h. La raó, segons ha explicat Pedret, és "coordinar-se amb els restaurants perquè la gent que vingui al teatre pugui quedar-se després a sopar o a gaudir del nostre municipi".

A les portes de la celebració del desè aniversari

L'alcade també ha avançat que el mes de desembre del 2022 se celebrarà el desè aniversari de la reobertura del Teatre Auditori Casal Riudomenc. En realitat, serà la celebració "2020+2", ja que l'arribada de la pandèmia va evitar que la celebració es fés aquell any.

Catorze propostes d’arts escèniques per a tots els públics

El gestor cultural del teatre, Carles Gispert, ha estat l'encarregat d'explicar el contingut de la nova temporada. L’espectacle que donarà el tret de sortida a la nova temporada serà el concert de Pep Gimeno Botifarra que presentarà el seu treball Arrels, el diumenge 24 d’octubre, en què l'artista valencià recupera aquells cants que van marcar els seus orígens. El dissabte 13 de novembre, la cantant Beth portarà a Riudoms el seu últim disc Origen, on fa un gir cap a un pop amb una sonoritat més electrònica. Ambdós concerts s’emmarquen dins el Festival Accents.

El diumenge 21 de novembre, es podrà veure l’obra Els Brugarol, una comèdia familiar amb grans dosis d’humor àcid i intel·ligent escrita i protagonitzada per Ramon Madaula. Una crítica al patriarcat, que queda en evidència, quan el nét de la família Brugarol es casa i decideix canviar-se l'ordre dels cognoms.

El primer espectacle que encetarà el nou any serà Sand & Soulshine voices del grup musical Soulshine Voices i que tindrà lloc el Dia de Reis. La banda presentarà un repertori arrelat a la tradició gòspel que s’amplia amb colors musicals provinents del estils afins: blues, jazz, funk i soul, i amb una característica en comú, la sacralitat d’aquestes cançons, que formen part d’un patrimoni històric i musical, i que estan connectades alhora amb l’experiència diària.

El diumenge 16 de gener serà el torn de l’obra teatral Classe, amb Pol López, Carlota Olcina i Pau Roca. Una trobada entre pares i professor que ens mostra una triple confrontació divertida i punyent on xoquen les diferències de classe, els reptes del món educatiu i les dificultats a l’hora de relacionar-nos: amb l'escola, amb la parella, i amb la família. I pel diumenge 23 de gener, està previst un espectacle en el marc de la Festa Major de Sant Sebastià que es confirmarà pròximament.

El mes de febrer seran a l’escenari del Teatre Auditori l'actriu Àurea Márquez, amb el monòleg La dona del tercer segona, el diumenge 6. L'actriu -la veïna del tercer segona- es reuneix amb el el veïnat -el públic- per exposar un incident succeït amb el seu fill i que  serveix per compartir la problemàtica de la salut mental "com una responsabilitat de tots" . El diumenge 13 de febrer serà el torn del nou espectacle terapèutic familiar del grup Xiula que, presentarà el seu cinquè disc Descontrol Mparental.

Els seguiran el viatge teatral i musical La volta al món en 80 ties, el diumenge 6 de març, obra programada amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que reivindiarà aquelles dones inventores que han estat ocultades al llarg de la història. I el diumenge 20 de març, l’Orquesta Filarmónica de Castilla La Mancha omplirà les parets del teatre amb Homenatge a la sarsuela, un gènere musical que ha estat present en la realitat cultural i musical del nostre país durant molts anys i que vol ser, al mateix temps, un homenatge al públic que més ha patit la pandèmia actual.

I a l’abril, la companyia Clownic tornarà a trepitjar l’escenari del Teatre amb els seus dos espectacles d’humor sense paraules, Hotel Flamingo i Turist, que tindran lloc en una doble funció, els dies 2 i 3 d’abril respectivament.

I, finalment, tancaran la temporada la companyia Teatre al detall amb un espectacle per al públic familiar La motxilla de l’Ada, el diumenge 24 d’abril, i el cantant menorquí Cris Juanico presentarà en concert el seu darrer treball, Salpols, el dissabte 7 de maig.

Mesures sanitàries per la Covid-19

La nova temporada seguirà mantenint les mateixes condicions de seguretat sanitàries en relació als espectadors que en la temporada anterior. A banda de les mesures d’obligat compliment com la mascareta, higiene de mans i la distància social, es mantindrà el límit d’aforament al 50%, tot i estar permès augmentar l’aforament fins a un màxim del 70%, i se seguirà amb la fórmula de seients alterns.

Les entrades per als espectacles ja estan a la venda

Les entrades per als espectacles s’han posat a la venda aquest dijous 16 de setembre, tant a la taquilla del teatre (de les 18 h a les 20 h, els dijous no festius) com per mitjà del web del teatre casalriudomenc.cat/compra-dentrades.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics