L'acte d'inauguració del Teatre Fortuny va tenir lloc l'any 1882 i va estar envoltat de tota mena de solemnitats, amb un gran ressò ciutadà. Hi ha diversos testimonis escrits, com ara les cròniques publicades a Diario de Reus i Las Circumstancias, que es repartiran còpies entre totes les persones que gaudeixin d'aquest acte. A més, des de l'organització s'editarà una entrada al·legòrica i un programa de mà en què figuraran els noms de les persones que participin en l'acte de recreació de la inauguració.
La intenció és tenir una cura màxima dels detalls, i per això, es lliurarà a les persones inscrites un full de recomanacions de vestuari per garantir la màxima fidelitat a l'ambientació de l'època. L'encarregat que tot estigui correcte en aquest terreny és el membre del Teatre Bravium, Jaume Ciurana, que ha reconegut que "el més difícil serà canviar les ulleres de les persones, ja que les de forma arrodonida ja no es porten".
===Un vestit per cada classe social===
Els vestits que duran els assistents s'escolliran en funció de la zona del teatre on tinguin la seva localitat i aniran a càrrec de cada persona. El públic situat a la platea i les seves llotges aniran vestits amb fracs, representant la burgesia de l'època, amb algunes persones que duran una levita elegant. D'altra banda, totes les persones que s'asseguin al primer pis vestiran una levita, representat els petits comerciants i, finalment, els assistents del segon pis duran un vestit de botons, fent de proletariat. Els preus de les entrades i el vestuari anirà d'acord amb aquestes característiques, essent les entrades de platea les més cares.
El director del Teatre Bràvium, Jaume Amenós, ha detallat que "volem representar les classes socials que hi havia en aquella època, i això comporta un esforç econòmic per a cada persona que hi vulgui assistir". Les tarifes estipulades són: platea i primer pis de 110 euros, llotges i cadires de segon pis per 95 euros, i llotges de tercer pis per 85 euros. En aquest sentit, Jaume Amenós ha fet referència a la situació econòmica actual i la despesa que pot suposar aquest esdeveniment. "Entenc que la gent no està per fer aquestes despeses, però serà un acte de ciutat, que tindrà èxit", ha assegurat Amenós, qui ha continuat dient que "hem sigut agoserats, una mica inconvenients, però això és història i volem que els ciutadans de Reus siguin partíceps d'aquesta".
En el cas que es disposi de vestuari propi degudament validat per l'organització, se suprimirà el cost derivat del lloguer del vestit i les tarifes per gaudir de l'espectacle seran de 60 euros per a la platea, les seves llotges i el primer pis; de 40 euros pels llocs corresponents a les llotges i cadires del segon pis; i de 20 euros per les llotges ubicades al tercer pis.
El fet que els assistents hagin de pagar-se els vestits és per la falta de finançament del Teatre Bràvium per a organitzar un esdeveniment d'aquesta magnitud. En aquest sentit, Amenós ha assegurat que el pressupost necessari per a fer aquest acte commemoratiu és de 80.000 euros, on l'Ajuntament ajuda posant a disposició les instal·lacions del Teatre Fortuny. "Amb l'aportació de les persones s'arribarà a un 75% d'aquest pressupost", ha assegurat Amenós, qui també ha aclarit que "el 25% restant el posaran empreses privades amb qui ja ens hem ficat en contacte".
===Representació de Faust===
El president de Càmera Musicae, Tomàs Grau, ha explicat que la intenció era intentar recrear exactament la inauguració del Teatre Fortuny, però "una òpera escenificada de 5 actes ja no forma part del repertori habitual i implica molts costos i escenografies diferents". Per això, la interpretació es farà en forma de concert amb fragments d'aquesta obras operística, amb 5 actes reduïts en un abstracte d'unes dues hores de durada, amb pausa inclosa. Tomàs Grau també ha informat que "la part orquestral es durà a terme amb 53 músics i per la representació s'han triat 3 papers principals". "Els tres cantants seran un tenor, que farà de Faust; una soprano, que farà de Margarite; i un Baix Bariton, de Mefistòfeles". A més, Grau ha desvetllat que la soprano, Marta Mateu serà l'encarregada de posar veu Margarite.
"Faust es va estrenar l'any 1852 i quan es va estrenar el Fortuny, aquesta era una òpera de vanguarda, que en primer moment no va tenir èxit, una mostra més de l'aposta arriscada que va fer la ciutat de Reus", ha continuat Grau, que ha afegit que "és una obra en la que passen moltíssimes coses".
L'òpera tracta d'un ancià erudit, anomenat Faust, que s'ha passat la vida estudiant i que pateix una crisi al arribar a la tercera edat. L'ancià es sent sol i no té ningú amb qui compartir tots els seus coneixements. En aquest moment, faust intenta suicidar-se amb un verí i, Mefistòteles, li sonarà la possibilitat de convertir-se en un noi jove a canvi de l'infern. Faust començarà així el seu intent de conquistar a una noia, Marguerite.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics