Dilluns, 18 de Gener de 2021

Reforçaran els centres per a persones sense llar, se’ls entregarà menjar diari i s’habilitaran espais per allotjar-los

El departament d'Afers Socials farà una detecció 'proactiva' de persones sense llar que puguin tenir covid-19

16 de Març de 2020, per ACN
  • Imatge d'arxiu de voluntaris tot atenent una persona sense sostre, a Tarragona

    Reusdigital.cat

El govern espanyol ha anunciat un pla de xoc dels Serveis Socials, amb el suport de les forces armades, per atendre les persones sense llar mentre duri la crisi del coronavirus. En un comunicat, detallen que es constituiran unitats que diàriament entregaran menjar i beguda a aquest col·lectiu, els explicaran les mesures de protecció i els miraran la temperatura. També s’habilitaran menjadors socials per donar menjar per emportar. També es reforçaran els centres d’atenció amb personal sanitari amb equips de protecció per tal d’identificar possibles contagis i aïllar o derivar a les persones infectades.

A més, habilitaran espais per allotjar-les amb possibilitat de zones d’aïllament d’infectats. D’altra banda, es reforçaran els serveis de neteja i desinfecció dels espais. Des del govern espanyol asseguren que com que els Serveis Socials “segurament es veuran desbordats” per la “sobrecàrrega de feina en diverses àrees”, comptaran amb la cooperació de les Forces armades per cobrir totes les demandes socials.

En aquest sentit, han detallat que els efectius acompanyaran el personal dels Serveis Socials en el seguiment diari de persones sense llar, el reforç dels centres d’atenció, el repartiment d’aliments, la dotació dels menjadors socials i l’habilitació dels espais necessaris.

Detecció 'proactiva' del departament d'Afer Socials

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies farà una detecció "proactiva" dins dels recursos de totes les persones sense llar que puguin estar contagiades pel covid-19, tant aquelles ateses als equipaments com les que pernocten al carrer, i se les tractarà i acompanyarà. En un comunicat de mesures per fer front al coronavirus, el departament ha explicat que, en cas que calgui confinament domiciliari, es farà al recurs residencial que determini l'Àrea Bàsica de Serveis Socials en coordinació amb les entitats socials d’atenció al sensellarisme.

En cas que calgui aplicar-lo, els àpats seran distribuïts per Creu Roja de Catalunya. A més, el departament també habilitarà nous equipaments de manera temporal i amb caràcter urgent allà on sigui necessari per tal d’evitar aglomeracions en els dormitoris i espais d’ús comú dels equipaments. Totes aquests mesures es coordinen entre els Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Plans Locals d’Emergència dels municipis, la Creu Roja de Catalunya i les entitats socials d’atenció al sensellarisme de les Àrees Bàsiques de Serveis Socials.

En el cas de la DGAIA, se suspendran les visites i permisos de sortida a casa de familiars, les excursions i sortides grupals i totes les activitats de lleure fora del centre. En relació a l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció (ICAA) s'ha posposat els acoblaments entre infants i famílies, a excepció dels acolliments d’urgència i diagnòstic o preadoptius quan la procedència del nadó sigui un hospital, i només es faran entrevistes de seguiment i visites domiciliàries de seguiments d'acolliments en casos d'urgència. També es posposen entrevistes, sessions informatives i formatives, tant grupals om individuals. A més, els acompanyaments a visites mèdiques només es faran si són estrictament necessaris i no es poden ajornar per motius de salut.

D'altra banda, el departament ha ancat al públic totes els Oficines de Treball i prestarà el servei telemàticament i per telèfon i ha suspès tots els terminis administratius per a qualsevol tipus de tramitació per als ciutadans. En els serveis mínims imprescindibles d’atenció al públic presencials –com ara els registres- s’aplicaran les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries. A més, es concentrarà l’atenció ciutadana presencial per casos urgents i excepcionals en tot allò que es refereix a la informació que faciliten habitualment les Oficines de Treball a les seus de les OAC dels Serveis Territorials de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

JOSEPP  16 de Març de 2020

VERGONYA DE POLITICS

Me sembla collonuda la acció d'ajuda als sense sostre, pero, i durant l'any?, ja no caldrà ajudar-los mes?. Sou uns miserables oportunistes que nomes voleu fer la foto.