guia del vermut
Per favor en quin lloc es pot trovar per comprarlo.
Gracies
El llibre definitiu pels amants del vermut, d’Ester Bachs, recull les vermuteries, marques i receptes de l’Estat
En aquest llibre il·lustrat també es dóna a conèixer la història d’aquesta mítica beguda, com s’elabora, receptes amb el vermut de fons o com preparar el nostre propi vermut casolà. La guia inclou cupons amb ofertes als locals més representatius.
A la guia es demostra que el vermut torna a ocupar un lloc central en les reunions socials de la gent. Des de locals amb disseny més innovadors fins a d’altres de creatius d’estètica vintage, passant pels més clàssics i amb solera, cada cop són més els establiments que ofereixen un ampli ventall de seleccions de vermuts pels amants d’experiències gourmet.
En el pròleg del llibre, la xef Carme Ruscalleda explica que "els amants del vermut, com jo mateixa, al marge de noves tendències, mai hem deixat de gaudir del plaer social i gastronòmic del vermut” i afegeix “sovint tenim la impressió que aquesta diversió de barra de bar o de diumenge familiar, tan afectiu i domèstic, es transforma i canvia d'estil amb certa regularitat sense que ningú ho dirigeixi i sense contrasenya alguna ", explica. I és que el vermut ha estat present en la societat catalana i espanyola des de fa força temps.
Reus, referent històric al món
La història del més famós dels vins d'aperitiu enfonsa les seves arrels en l'Antic Egipte, i la producció del vermut modern a casa nostra remunta els seus orígens a finals del s. XIX. Des 1892, Reus lidera l'art d'elaborar vermut a l’Estat espanyol, i avui segueix sent una de les zones productores de qualitat més importants del món.
En aquesta guia es parla de la història del vermut, de les seves influències italianes i franceses; de la seva elaboració; dels tipus de vermut, i de les múltiples tendències del mercat actual. A més, es mostra una selecció de 90 marques de vermut de tot el país, i s'explica en cada cas les seves curiositats i singularitats, així com la diversitat de receptes, algunes d'elles elaborades a partir de més de 100 herbes aromàtiques.
Els xefs Sergi Arola i Carme Ruscalleda, que tenen sempre un forat per al vermut en les seves cuines, mostren receptes culinàries sorprenents, ideades per enaltir els punts aromàtics d'aquesta beguda. També el mestre Josep M. Gotarda, parla de còctels en què el vermut és ingredient principal.
Amb tot aquest manual d'oportunitats, segur que el lector trobarà bons motius per gaudir del vermut, i la seva experiència millorés encara més si explora alguna vermuteria on el serveixin amb gràcia. Per ajudar els amants del vermut, en l'últim capítol d'aquesta guia es fa un repàs dels millors locals i ocasions per fer l'aperitiu. Els que encara no el coneguin ja no tenen excusa, ja que aquest llibre inclou a més cupons descompte per iniciar-se en la experiència de prendre un vermut.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics