Divendres, 24 de Maig de 2024

Amposta rep més de 400.000 euros per a la transformació digital del comerç i el Mercat Municipal

01 de Febrer de 2023, per
  • L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs al Mercat Municipal

    Ajuntament d'Amposta

L'Ajuntament d'Amposta rep una ajuda de 444.367,20 euros per a la transformació digital del comerç i el seu Mercat Municipal. El Govern, a través del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme (Mincotur), ha publicat la proposta de resolució definitiva de la convocatòria 2022 d'ajuts al sector comercial, que adjudica 9.854.068,8 euros a Catalunya per impulsar 9 projectes de modernització de mercats municipals, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència; i el municipi ebrenc ha estat un dels escollits.

De fet, tres dels projectes seleccionats estan a la província de Tarragona. El d'Amposta, que s'anomena Amposta cerca de ti. Programa de transformación hacia un modelo de comercio de proximidad tecnológico. El de l'Ajuntament de Tarragona, que ha rebut 1.199.158,40 euros per al projecte Tarragona Centro Comercial Abierto. Proyecto de transformación y digitalización comercial en un nuevo espacio urbano comercial ampliado de Tarragona. I el projecte de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, que ha rebut una ajuda de 1.817.855,20 euros per a Impulsando un nuevo boulevard digital en la avenida Barcelona.

Llegiu-ho: 

En concret, Catalunya rebrà fons en tres línies de suport: 7.452.364,8 euros per a la modernització de cinc mercats urbans sostenibles; 1.317.948,8 euros per a tres mercats rurals sostenibles i 1.083.755,2 euros per impulsar una zona d'afluència turística. En este enllaç es poden consultar els projectes beneficiaris de les ajudes.

En total, 119 projectes de totes les comunitats autònomes rebran 104,52 milions d'euros, d'acord amb els fons Next Generation EU, que contemplen una dotació global de 415 milions d'euros entre els anys 2021 a 2023 per afavorir i impulsar la competitivitat del petit comerç.

“Aconseguir dos objectius primordials a l'agenda del Govern: donar suport a la recuperació del sector comercial, compost especialment per pimes i autònoms, potenciant-ne la transformació digital i sostenible. I, d'altra banda, reforçar el teixit a les petites i mitjanes poblacions, i a les zones turístiques, que és un element clau per assentar població, afavorir-ne el desenvolupament i la vertebració territorial”, ha destacat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

“Volem que estes actuacions incidesquen directament en benefici de la població, lluitant contra el repte demogràfic i generant oportunitats de feina. Hem d'aprofitar l'oportunitat que ens ofereixen els fons del pla de recuperació per potenciar i transformar la nostra xarxa comercial, que és única i forma part de la identitat de les nostres ciutats i pobles”, ha afegit la ministra.

Línies d'ajuda al sector comercialLes actuacions aprovades es distribuïxen en tres línies previstes per ajudar a la transformació i modernització del petit comerç, dins del Pla de competitivitat i modernització del sector turístic (Component 14) i d'Impuls a la PiME (Component 13) del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

- Ajuts a mercats urbans sostenibles: 52 projectes beneficiaris per un import de 60,23 milions d'euros. Perseguix finançar plans i projectes de contingut tecnològic, innovador i de sostenibilitat, així com de millora d'equipaments, dirigits al sector comercial que estiga ubicat a la seua demarcació.

- Ajuts a zones d'afluència turística: 24 projectes beneficiaris per un import de 29,26 milions d'euros. S'adreça específicament a donar suport a aquells establiments comercials localitzats a zones turístiques i millorar l'experiència de compra dels visitants.

- Ajuts a mercats rurals sostenibles: 43 projectes beneficiaris per un import de 15 milions d'euros. Destinades a donar suport a la implementació, modernització i foment de l'activitat comercial a zones rurals (localitats de menys de 5.000 habitants), millorant la competitivitat, sostenibilitat i diversificació de l'economia rural.

Alta participació el 2022 i nova convocatòria el 2023Els concursos convocats el 2022 amb càrrec a les línies de suport al sector comercial han comptat amb una alta participació, tal com posa de manifest l'elevat nombre de sol·licituds rebudes: 280 sol·licituds a la línia d'ajudes a mercats urbans sostenibles, 188 en ajudes mercats rurals sostenibles i 131 en ajuts a zones d'afluència turística.

Esta mateixa tarda es reunirà la Mesa de Directors Generals de Comerç de les comunitats autònomes, on s'abordaran les novetats al voltant de les bases per a la nova convocatòria del 2023 sobre les tres línies d'ajuda per millorar la competitivitat del sector comercial.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges