Dilluns, 06 de Gener de 2025

El COS 2019 programarà deu espectacles de teatre gestual i dansa del 18 al 20 d’octubre

La dansa serà un dels plats forts del festival coincidint amb l’Any Roseta Mauri

30 de Setembre de 2019, per Isabel Martínez
  • El COS 2019 s'ha presentat aquest dilluns

    Isabel Martínez

El Festival internacional de moviment i teatre gestual COS 2019 ha programat, enguany, un total de 10 espectacles, que es podran veure entre el 18 i el 20 d’octubre. La 22a edició d’aquest esdeveniment buscarà “l’equilibri” entre les actuacions de carrer i gratuïtes i les que es podran contemplar en sala a un preu d’entre 5 i 10 euros. Tot i que s’oferiran espectacles tant de l’àmbit del teatre gestual com de la dansa, el regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha comentat que es posarà “un accent especial” en aquesta darrera disciplina aprofitant la celebració de l’Any Roseta Mauri.

Accions pedagògiques

Recasens també ha posat èmfasi en què el festival desenvoluparà quatre accions pedagògiques gratuïtes adreçades a un ampli espectre d’edats. D’aquesta forma, els alumnes de primària de diferents centres escolars coneixeran Roseta Mauri de la mà d’unes sessions conduïdes per la ballarina Carlota Moragas.

A cavall entre l’espectacle i la xerrada, els alumnes de batxillerat participaran en una conferència ballada que tractarà els referents de la dansa contemporània i les tendències actuals. Pels alumnes de nivell mig-avançat, s’ha organitzat una sessió magistral a càrrec de la coreògrafa Camille Granet, integrant del duet que inaugura el festival i que compta amb la participació del reusenc Hèctor Tarro.

La darera de les actuacions pedagògiques gratuïtes s’adreçarà al públic major de 17 anys i serà un taller de teatre gestual impartit per Carles Bigorra. Entre els cinc espectacles que es duran a terme en sala, cal destacar ‘Set of sets’ de la companyia GN/MC Guy Nader/Maria Campos, que es durà a terme al teatre Fortuny dissabte 19 d’octubre a dos quarts de 10. Aquesta proposta escènica va rebre el premi a la millor coreografia i millor espectacle nacional als Premis de la crítica de les arts escèniques 2018.

“En la programació conviuen joves creadors i companyies de llarga trajectòria” ha comentat Recasens, qui ha subratllat que es busca “desdibuixar fronteres” en l’oferta per oferir “propostes difícils d’etiquetar” adreçades a un públic heterogeni.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics