Dimecres, 24 d'Abril de 2024

El tercer Cicle de Cinema Solidari de Cambrils se centra en els drets humans

La programació inclou dos documentals i tres curtmetratges, que es projectaran a la Rambla de l'Art els dies 13, 20 i 27 de maig

04 de Maig de 2021, per Redacció
  • El cicle té lloc al llarg del maig

    Cedida

El Cicle de Cinema Solidari 'La mar de solidaritat, la mar de cinema' torna a la Rambla de l'Art de Cambrils els dies 13,20 i 27 de maig per donar visibilitat a les violacions de drets humans que es produeixen arreu del món. L'alcaldessa, Camí Mendoza; el regidor de Cooperació i Solidaritat, Oliver Klein; el representant de l'Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre (ACTE), Salvador Matas, i la presidenta del Banc del Temps de Cambrils, Montserrat Mañé, han presentat la programació de la tercera edició, que inclou dos documentals i tres curtmetratges.

Com a novetat, enguany les dues presentacions de documentals aniran acompanyades de presentacions per ajudar a entendre aquestes problemàtiques i obrir un debat que enriqueixi a tothom. A més, en finalitzar la sessió de curtmetratges el públic assistent podrà gaudir d'un concert de música a cappella. La projecció més destacada és l'estrena de 'El retorn a la vida després d'ISIS', d'Alba Sotorra, que comptarà amb la participació de la directora reusenca.

Enguany el cicle té un doble objectiu. Per una banda, promoure un espai de reflexió sobre les vulneracions dels drets humans, sigui en conflictes bèl·lics, migracions o crisis humanitàries. I per l'altra, donar a conèixer i posar en valor la tasca de l'associació Reus Refugi, que treballa per crear consciència social i participar activament en la crisi migratòria a Europa afavorint l'acollida de persones refugiades.

Les projeccions

El dia 13 de maig (a les 7 de la tarda) es projectarà la pel·lícula documental 'For Sama'. En forma de carta d'amor d'una mare a la filla, la pel·lícula explica la vida de Waad al-Kateab en els cinc anys que va durar la resistència a Alep: es casa, neix la filla en plena guerra de Síria, viu en un hospital subterrani, mentre a fora cauen les bombes. La projecció comptarà amb la presentació de Nour Salameh, investigadora de la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural al Mediterrani i activista pels Drets Humans.

El dia 20 de maig (també a les 7) es projectaran tres curtmetratges. El primer és 'Maras', del director Salvador Calvo, conegut per guanyar el Goya a millor direcció per Adú, basat en testimonis reals de víctimes de colles criminals. El segon curt es titula 'El monstruo invisible', és de Javier Fesser i Guillermo Fesser, i relata la vida d'Aminodin, un nen de vuit anys de Filipines. L'últim curtmetratge és 'Lo efímero', de Jorge Muriel, que explica la història de dos desconeguts que es troben en un vagó de metro. Quan s'acabi la projecció, hi haurà una actuació especial del grup cambrilenc a cappella LuLaLum, format per Lucía Alquezar, Laura Relea, Luisa Villarroya i Mom Mariné.

Finalment, el dia 27 de maig (a les 7) clourà el cicle el plat fort de la programació d'enguany. A la pantalla gran es podrà veure el documental 'El retorn: la vida després de l'ISIS', d'Alba Sotorra, que presentarà la mateixa directora. La presentació és una estrena amb la col·laboració del festival DocsBarcelona. El documental està coproduït per 'TV3' i el programa 'Sense ficció', i narra la història d'un grup de dones occidentals que van dedicar la seva joventut a ISIS, però que ara volen reconstruir les seves vides a casa.

El cicle està organitzat per l'Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre (ACTE) amb el suport del Departament de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Cambrils i el Banc del Temps.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics