Dijous, 18 d'Abril de 2024

Més de 5.000 persones van visitar l'exposició d'art electrònic de BEEP

Destaquen especialment visites guiades per a empreses de la zona, artistes i galeristes d’art del país, a banda d'escoles i centres acadèmics

26 d'Abril de 2018, per Redacció
  • Més de 5.000 de persones van veure l'exposició

    Cedida

Un total de 5.113 visitants van passar per l'exposició d'art tecnològic BEEP-ART que va poder-se veure fins al passat mes de març al Museu de Reus i que va formar part de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, tot convertint-se en una de les mostres més visitades dels darrers anys a l'equipament museístic de la ciutat, segons han exposat aquest dijous fonts municipals.

La col·lecció, que té com a una de les seves peces més destacades el darrer treball de l'artista britànic Paul Friedlander, s'exhibirà novament el pròxim mes de setembre en la trobada anual més important dels nous mitjans, el festival Arts Electrònica que es fa a Linz. La regidora de Cultura del consistori, Montserrat Caelles, ha volgut remarcar que l'important nombre de visites rebudes a l'exposició «és un èxit que demostra l'interès que ha tingut la ciutadania per a aquesta aposta tan singular". Caelles ha destacat també que del total de visites "és important copsar que gairebé 2.200 han estat en visites guiades en grups, majoritàriament gratuïtes i de centres d'ensenyament, el públic del futur".

La col·lecció, que recollia les principals tendències de l'art electrònic i digital de les darreres dècades a nivell internacional, està creada per l'artista Marie-France Veyrat i Andreu Rodríguez, president del grup Ticnova propietària de la cadena de botigues d’informàtica BEEP i PCBOX I LFC amb mes de 400 botigues a tota Espanya. BEEP va ser mecenes de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. Rodríguez destacava que "la ciutat pot estar orgullosa d'haver respost a aquesta original exposició amb una assistència tan massiva, ja que han valorat que ha estat una oportunitat única per poder conèixer i acostar-se a aquest tipus de manifestació artística".

La mostra, titulada 'Aproximacions creatives', va ser comissariada per Roberta Bosco i Vicente Matallana, que han volgut ressaltar "la importància d'haver presentar la col·lecció a la ciutat que l'ha vist néixer i créixer". Pels comissaris "ha estat un exercici de comunicació amb nosaltres mateixos i amb el públic, amb l'objectiu darrer de promoure el desenvolupament d'una societat, d'una economia, basada en la investigació i el desenvolupament, uns valors que precisament vol transmetre aquesta col·lecció".

L'exposició s'ha pogut veure a la ciutat des del 16 de desembre de 2017 fins al 29 de març. L'ha visitada 5.113 persones, de les quals 2.932 han estat visites individuals, i 2.181 han estat visitants en grup, principalment provinents de centres d'ensenyament. Destaquen especialment visites guiades gratuïtes per a empreses de la zona, artistes i galeristes d’art de tot Catalunya, escoles d’art, jubilats, centres especials, associacions culturals, i col·legis professionals entre altres.

També cal destacar la gratuïtat de la possibilitat pel públic general de fer una visita guiada gratuïta cada dissabte que BEEP oferia a tothom. Entre les estadístiques d'assistència s'ha pogut constatar visites de persones de fora vila especialment en cap de setmana la qual cosa ha suposat per la ciutat una proposta més de projecció. L’exposició també ha comptat amb una àmplia repercussió mediàtica, amb més de 50 publicacions a tota la premsa local, nacional i estatal. Reus va ser la capital de l’art tecnològic d’Europa amb l’exposició de la col·lecció BEEP –ART aportant a la capitalitat cultural de Reus 2017 un important i diferent plus cultural únic.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics