Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Mozart i Txaikovski al Fortuny de Reus, tot i les restriccions

En el marc d'una gira nacional finançada en part pel departament de Cultura, l'orquestra del Liceu actua dissabte a la nostra ciutat

02 de Febrer de 2021, per ACN/ Redacció
  • La gira fa parada en diverses localitats del país

    ACN

L’orquestra del Gran Teatre del Liceu i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sortiran de gira simultàniament aquest mes de febrer per dur la seva música fins a Lleida, Tarragona, Girona, Manresa i Reus. En temps de restriccions com el confinament municipal el departament de Cultura impulsa i finança la iniciativa amb 75.000 euros, per fer possible que els habitants d'aquestes cinc ciutats gaudeixin amb els concerts de les dues orquestres nacionals.

La del Liceu, amb direcció de Marc Minkowski, actuarà a Girona, Reus i Lleida aquest proper cap de setmana, mentre que l'OBC, amb Alexander Liebreich a la batuta, ho farà els dies 27 i 28 de febrer a Tarragona i a Manresa, respectivament. El primer concert de la gira, a càrrec de l’Orquestra del Liceu i amb direcció de Marc Minkowski, tindrà lloc a l’Auditori de Girona aquest divendres 5 de febrer. El dissabte 6 de febrer es farà al Teatre Fortuny, i el diumenge 7 de febrer, a Lleida, a l’Auditori Enric Granados.

El programa d'aquests concerts consta de la simfonia 'Júpiter', la darrera que va compondre W.A. Mozart, i la 'Patètica' de P.I. Txaikovski.

Els concerts de l’OBC, a càrrec del director Alexander Liebreich, se celebraran el 27 de febrer a Tarragona, i el 28 de febrer al Teatre Kursaal de Manresa, amb un programa que posa l’accent en el patrimoni musical català, vinculat a les commemoracions oficials de l’Any Gerhard i l’Any Manén, i amb una de les veus catalanes amb més projecció internacional, la mezzosoprano Anna Alàs i Jové, en el seu debut amb l’OBC.

En complicitat amb el Liceu, L'Auditori i diversos equipaments locals, el departament de Cultura ha tirat endavant aquesta iniciativa en aquest moment per considerar que, davant la situació de dificultat de la cultura en temps de pandèmia, "és més necessari que mai reforçar el teixit cultural del país". La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, considera que aquesta és una iniciativa "molt rellevant per la cultura i el territori en aquests moments d'especial dificultat.

L'aportació pública extraordinària per sufragar el cost dels concerts de les orquestres lluny de les seves respectives seus habituals és de 75.000 euros, és a dir, 15.000 euros per concert. Aquesta iniciativa compartida comença aquest any 2021, però està previst que tingui una continuïtat en temporades properes, amb la finalitat d’apropar les orquestres simfòniques nacionals a tot el territori i, alhora, cooperar amb altres administracions públiques que presten serveis a la difusió artística i a la promoció cultural.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics