Dimecres, 14 d'Agost de 2024

El CAT reuneix destacats gestors estatals d’aigua a Tarragona

Representants del Consorcio de Aguas Bilbao Bizkaia, l’Empresa Metropolitana de Abastecimiento y Saneamiento de Aguas de Sevilla i el Canal de Isabel II (Madrid) participen en la trobada de treball organitzada pel CAT a Tarragona

23 de Febrer de 2024, per Reusdigital.cat
  • Rubén Viñuales ha rebut al participants de la jornada a l'Ajuntament de Tarragona

    Cedida

Representants del Consorcio de Aguas Bilbao Bizkaia, l’Empresa Metropolitana de Abastecimiento y Saneamiento de Aguas de Sevilla i el Canal de Isabel II (Madrid) participen en la trobada de treball organitzada pel CAT a Tarragona

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha celebrat, aquest dijous i divendres, una trobada tècnica de treball amb tres dels principals operadors d’aigua de l’Estat espanyol. Destacats representants del Consorcio de Aguas Bilbao Bizkaia (CABB), l’Empresa Metropolitana de Abastecimiento y Saneamiento de Aguas de Sevilla (EMASESA) i el conseller delegat del Canal de Isabel II de Madrid han participat en aquesta cita.

L’alcalde de Tarragona i vicepresident del Consorci, Rubén Viñuales, ha donat la benvinguda als participants al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona, des d’on ha destacat el compromís dels respectius organismes amb la gestió eficient i responsable de l’aigua, especialment en un context com l’actual.

Després de la recepció institucional a la casa consistorial, les oficines centrals del CAT a Tarragona han acollit una reunió tècnica de treball que, en paraules de Joan Alginet, president del consorci, ha servit per “compartir experiències, reflexions sobre el present i futur de la gestió de l’aigua, i posar en comú projectes que ens inspiren mútuament”. Alginet, a més, ha recordat que el vincle i la voluntat de cooperació i col·laboració entre aquestes entitats gestores és històrica i permanent.

En aquest sentit, el president del CAT ha volgut destacar que “trobades com la que hem dut a terme aquests dies a Tarragona ens proporcionen una visió més àmplia del servei que oferim i, alhora, ens encoratgen a traçar estratègies compartides amb una perspectiva més transversal”. Durant la sessió de treball, a més, els assistents han analitzat i abordat, des de diferents vessants, l’actual situació hidrològica que es viu a Catalunya, el País Basc, Andalusia i la Comunitat de Madrid.

Visita a Aitasa i al Port de Tarragona

El programa d’actes ha inclòs una visita a les instal·lacions d’Aitasa, on els participants han tingut l’ocasió de veure, en primera persona, com es tracten les aigües residuals per donar-los-hi un nou ús i, en conseqüència, allargar la vida útil del recurs. En xifres globals, durant el 2023, la indústria del Camp de Tarragona, a través de la planta d’Aitasa, va produir prop de 6 hectòmetres cúbics d’aigua regenerada amb una important previsió d’increment d’aquesta xifra durant aquest any i els posteriors.

Finalment, la darrera parada de la comissió de treball ha estat a les instal·lacions de l’Autoritat Portuària de Tarragona, ens estratègic i fonamental pel que fa a l’activitat econòmica del territori. El president del Port, Saül Garreta, ha rebut els assistents, als quals s’hi ha sumat, posteriorment, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, i el delegat de la Generalitat al Camp de Tarragona, Àngel Xifré.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges