Dilluns, 25 de Novembre de 2024

El celler Clos Galena continua somiant 25 anys després

L'empresa prioratina celebra l'aniversari amb un vi especial per a l'ocasió

23 d'Octubre de 2024, per Jordi Garcia Arnau
  • Presentació del vi 'Clos Galena 25 Anys d’un somni'

    Jordi Garcia Arnau

Coincidint amb el 25è aniversari del celler Clos Galena, s'ha presentat el vi commemoratiu el 'Clos Galena 25 Anys d’un somni', un producte únic i de col·leccionista, que només es produirà en l'anyada d’aniversari. Només se n’han fet 1.398 ampolles numerades al preu de 125 euros cada una. Aquest vi de gust afruitat, fresc i elegant, està elaborat amb garnatxa, carinyena, sirà i un 1% de cabernet sauvignon. Aprofitant l'efemèride també es posaran al mercat algunes anyades històriques de Galena i Clos Galena procedents de l’enoteca del celler.

Enguany fa 25 anys de la fundació del celler Clos Galena a la DOQ Priorat. Al capdavant del projecte hi ha Merche Dalmau i l'acompanyen a la direcció tècnica Toni Coca i Enric Amorós com a responsable de les vinyes. Avui, Merche Dalmau, propietària i gerent de Clos Galena, produeix 155.000 ampolles anuals, de les quals 95.000 corresponen a la DOQ Priorat, 50.000 DO de la Terra Alta i a la de 10.000 DO Montsant i exporta un 70% de la producció a països com Suïssa, Alemanya, Puerto Rico i Mèxic.

Miguel Pérez, va fundar el celler al 1999 al municipi prioratí del Molar, concretament a la finca de la Solana amb onze hectàrees de vinya pròpia, tot i que actualment s’acosten a la trentena. Però la seva mort el 2013 va situar Merche Dalmau al capdavant d'aquest immens projecte vitivinícola. Dalmau va deixar la farmàcia on treballava a Reus i es va començar a dedicar en cos i ànima al celler, això si, amb l'ajut de Toni Coca a la direcció tècnica i d'Enric Amorós com a responsable de vinyes. També cal esmentar noves incorporacions com la de Montse Caellas com a responsable de màrqueting i la de Cristina Pérez Dalmau, filla de la Merche i el Miguel.

En la trobada celebrada al restaurant Can Bosch de Cambrils per celebrar l'aniversari del celler, Merche Dalmau s'ha mostrat preocupada per la sequera persistent que afecta a tota la comarca del Priorat i que ha fet que enguany disminuís molt la producció. Tot i que l'objectiu de Clos Galena no es tenir una gran producció sinó una producció d'alta qualitat, la preocupació per la sequera va més enllà de la collita d'enguany i se centra en la supervivència de les vinyes.

Clos Galena també aposta pel vessant social, tot fent-se present en projectes solidaris, així com per l'enoturisme col·laborant amb el manteniment i coneixement del territori.

L'èxit més important del Celler Clos Galena va ser aconseguir ser el primer vi català servit al sopar dels Premis Nobel a Estocolm de l'any 2107. Gràcies a això el el seu vi 'Formiga de Vellut' es va internacionalitzar mundialment. A més, a finals del 2023 també van rebre a París el premi al celler de l'any als The European Awards organitzats pel Professional and Business Excellence Institut. Aquest 2024 també participarà a Londres (Anglaterra) en el Decanter Fine Wine Encounter Tasting.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics