Els representants de la Unió de Botiguers de Reus i El Tomb de Reus no estan del tot satisfets amb la campanya de Nadal a Reus. Tot i que alguns sectors han augmentat les vendes un 10 o fins a 15%, n'hi ha d'altres que no han millorat les xifres de l'any passat. Les dues entitats, però, mantenen que el desplegament de llums i activitats ha potenciat de nou la marca de Reus al territori tot servint de reclam per als compradors.
El president d'El Tomb de Reus, Jacint Pallejà, respon a Reusdigital.cat que "la gent s'ha mogut menys, les diverses malalties han minvat la circulació". Tot i això, recalca que "el centre de Reus és atractiu", i ha valorat molt positivament la zona de vianants que disposa la ciutat. "Malgrat els maldecaps d'alguns canvis al centre de la ciutat, hi ha una millora constant", ha afegit el president.
Coincideix amb aquestes reflexions Rosa Lucas, la presidenta d'Unió de Botiguers de Reus. "A alguns comerços els ha anat molt millor en relació amb l'any passat", explica Lucas, "ha estat un Nadal bonic i adornat, encara que s'ha notat la pujada de preus". A més, destaca que la gent s'ha mostrat més previnguda, a causa de la incertesa generada per aquestes variacions en els preus de productes com els aliments o la benzina.
Optimisme per les rebaixes d'hivern
Un cop superada l'etapa nadalenca, els comerços es troben immersos en les primeres rebaixes de l'any que van arrencar el passat diumenge. Pallejà destaca que "hi ha molt bon gènere", i que molts establiments intenten en la mesura de les seves capacitats sumar-se a aquesta iniciativa. "Dins del comerç de proximitat també hi ha bons descomptes", recalca el president, "a més d'un gran tracte".
Per la seva part, Rosa Lucas destaca que l'arribada del fred "beneficia al comerç tèxtil, ja permet donar sortida a anoracs i tota mena de roba per abrigar". La presidenta de la UBR apunta que el diumenge, la meitat dels comerços de Reus es van animar a obrir, com a mínim, durant les primeres hores. Respecte a la desestacionalització dels terminis de rebaixes per part de grans empreses, Lucas ha admès que el comerç local "s'ha d'adaptar", sobretot en els que ha assegurat que sempre són uns "mesos complicats".
Les rebaixes generaran 20.245 contractes a Catalunya, un 4,7% més que l'any passat (19.330), segons un informe de l'empresa de recursos humans Randstad. D'aquesta manera, acumularà gairebé un 20% del total de la contractació de tot l'Estat i serà la comunitat autònoma que més n'oferirà seguida d'Andalusia (18.800) i Madrid (18.650). Per demarcacions destaca Barcelona, que signarà al voltant de 15.800 contractes (+7,4% interanual). Tarragona n'oferirà al voltant de 1.820, Girona uns 1.600 i Lleida 1.025. A diferència de Catalunya, al conjunt de l'Estat es preveu que la contractació baixi un 8,5% respecte de l'any passat, fins als 113.330 contractes. Per sectors, el comerç agruparà un 65% de l'oferta i el transport i la logística la resta.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics