Divendres, 30 d'Octubre de 2020

El Port de Tarragona assigna als Bombers el control de les emergències

Signat un conveni per 800.000 euros pels pròxims quatre anys

30 d'Agost de 2019, per ACN
  • Una imatge de la visita feta a les instal·lacions del Port

    Cedida

El Port de Tarragona acorda amb els Bombers que sigui aquest cos qui supervisarà i controlarà les emergències, bàsicament salvaments i incendis, que es donin dins de la instal·lació. Ambdues parts han signat un conveni pels pròxims quatre anys per un import global de 800.000 euros, que servirà per finançar equips i formació dels bombers.

El conveni representa el segell formal a una col·laboració que ja existia de fa temps. Donat que era molt recorrent, s’ha decidit formalitzar amb un acord.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, present en la signatura aquest divendres al migdia, ha destacat que es tracta d’un pas més en la inversió que ve fent el Port en seguretat en els darrers anys.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, han signat el conveni per a la prestació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i salvaments al Port de Tarragona. Han visitat la sala de control de la Policia Portuària i vehicles dels Bombers equipats per a emergències. Segons dades facilitades a l’ACN, la seu de la Policia Portuària rep anualment unes 400 trucades d’avisos per incidència.

D’aquestes, entre dues i tres signifiquen l’activació del Pla d’autoprotecció (PAU) del port, que són les que es recullen en aquest conveni entre el Port de Tarragona i els Bombers de la Generalitat. Els bombers del parc químic assumeixen les emergències del nivell 1 i 2 i és en el nivell 3, de màxim complexitat, on entra en acció el cos de Bombers de la Generalitat.

El conveni recull la plena coordinació en la gestió d’aquestes emergències, donant continuïtat a la col·laboració que ambdues parts han mantingut els darrers mesos. El Port aportarà 150.000 euros anuals per als equipaments necessaris i 50.000 més en formació: un total de 800.000 euros en els quatre anys de vigència del conveni, prorrogable a quatre anys més.

Cruset ha destacat l’esforç inversor en seguretat, amb 6,3 milions en els últims cinc anys (la xarxa d’antiincendis s'endú el gruix de la inversió). Per la seva banda, el conseller Buch s'ha congratulat que el Port hagi apostat pels Bombers, fruit de l’”expertesa i confiança” amb el cos, i que això permetrà millorar l’operativa de la seva resposta a l’hora d’afrontar qualsevol emergència, com ara salvaments, rescats, accidents, incendis, o intervenció en matèries perilloses.

Buch ha remarcat la potencialitat del Port com a eina estratègica del país, però que la infraestructura no vol quedar-se aquí i ha valorat que la instal·lació portuària vulgui créixer en tots els camps, inclosa la seguretat i emergències. "Agraeixo al port per aquesta voluntat de créixer, i de fer-ho bé", ha conclòs el conseller Buch.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics