Dijous, 17 d'Octubre de 2024

El xef Rafel Muria fa una classe magistral de la tonyina a la fira exproReus

El cuiner nascut al Perelló va realitzar un "showcooking" al Hub Foodtech & Nutrition

14 d'Octubre de 2023, per Júlia Vernet
  • "Showcooking" de Rafel Muria a l'exproReus

    Raúl Rodríguez

  • Un dels espais d'exproReus 2023

    Raúl Rodríguez

  • Un dels espais d'exproReus 2023

    Raúl Rodríguez

  • Un dels espais d'exproReus 2023

    Raúl Rodríguez

  • Un dels espais d'exproReus 2023

    Raúl Rodríguez

Rafael Muria és un jove cuiner que es troba al capdavant del restaurant Quatre Molins, a Cornudella de Montsant. El seu bagatge professional l’ha convertit en un dels millors xefs de la demarcació i així ho demostren els seus premis. Actualment, compta amb una Estrella Michelín, un Sol Repsol, cuiner revelació a Madrid Fusión i va ser el guanyador de l'exigent Concurs Nacional de Gastronomia Tonyina Roja Balfegó.

Aquest producte va ser el protagonista del "showcooking" que va dur a terme Muria el passat divendres al Hub Foodtech & Nutrition durant la Fira exproReus. Desenes de persones es van acostar al recinte per veure com el xef preparava un plat de tonyina, acompanyat per altres productes com hortalisses i mel. Muria prové d’una família de llarga tradició abellera i acostuma a utilitzar-la en molts dels seus plats.

Abans de la tonyina, va fer un primer plat amb el verat com a producte principal. El cuiner va explicar el respecte que hi cap aquest peix, per la complicació a l’hora de netejar-lo, però Muria va fer una explicació brillant i va acabar presentant un plat de verat acompanyat per un grapat de productes com coliflor, bitxo, olives i mel.

També hi va haver espai pel dolç. Després de mitja hora on va fer dos plats amb peix com a protagonista, va ser el torn de fer una postra amb avellana, un producte del territori conegut per tots els assistents.

Enguany era la primera edició d’aquests "showcookings" que han aplegat desenes de persones i que estan generant molt interès, no només per part del públic reusenc, sinó de totes parts de la província que s’han acostat al Hub.

Jaume Bages, coordinador dels showcookings, explica: “La idea inicial era donar molta visibilitat a la cuina i als productes de tota la província de Tarragona. Per això, vam fer una selecció de diversos restaurants de la Terra Alta, el Montsià, l’Alt Camp, el Baix Camp i del Priorat, perquè poguessin exposar aquesta riquesa gastronòmica que té el territori”.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és donar valor a tot el cicle de la gastronomia, des que es recull el producte fins que el plat final arriba a taula. “Aquí s’intenta donar visibilitat a les tècniques, però sobretot el producte que tenim al territori, ja que és el causant que es faci una molt bona gastronomia a escala mundial”.

El regidor de Promoció Econòmica, Josep Baiges, va donar suport a aquest nou projecte i comenta que aquestes activitats són “vitals” per donar a conèixer el nostre producte. “Poder identificar aquests productes de qualitat, juntament amb projectes vinculats a la nutrició i la dieta mediterrània, permet al visitant visualitzar que aquest és un territori on el sector agroalimentari és determinant”, assegura.

Muria va ser el tercer cuiner que va participar en l’estrena dels "showcookings" durant la fira. En total, passaran cinc xefs. Avui diumenge és l’últim dia on el restaurant Albert Guzmán de la Ràpita mostrarà la seva fusió entre cuina avantguardista i tradicional.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Diari Reus Digital
Diari Reus Digital
Diari Reus Digital
Diari Reus Digital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges