Divendres, 28 de Març de 2025

La festa marinera a l'abril i el mercat nadalenc gastronòmic s'incorporen al calendari cambrilenc

S'estudia la viabilitat d'ampliar a dos caps de setmana la fira del vi de l'octubre

20 de Gener de 2025, per Raúl Rodríguez
  • La presentació de l'agenda gastronòmica ha tingut lloc al restaurant Miramar

    Raúl Rodríguez

Cambrils compta enguany amb una agenda gastronòmica que inclou dues novetats: la celebració de la festa marinera a finals d'abril, per posar en valor el producte de la mar a l'espai de la Confraria de Pescadors de Cambrils, i la instal·lació d'un mercat nadalenc gastronòmic al desembre, a la rambla de Jaume I, per fer valdre la transformació urbanística de la via i amb l'objectiu de desestacionalitzar el turisme al municipi costaner. Ambdues iniciatives se sumen a un calendari que presenta deu accions locals, algunes de les quals comptaran amb el distintiu de 'Catalunya, regió mundial de la gastronomia 2025', un reconeixement impulsat per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT).

Tots els dijous de l'any, excepte en temporada alta i Nadal, continuarà celebrant-se el Tastum Cambrils; del 14 de febrer al 23 de març tindran lloc les jornades de les galeres i carxofes, ja amb 25 restaurants adherits, mentre que el cap de setmana del 26 i 27 d'abril es viurà la primera edició de la festa marinera. Per segon any consecutiu, del 23 de maig al 8 de juny, s'impulsarà la Romesco Food & Drinks, que durant uns dies coincidirà amb la fira de cervesa artesana, del divendres 30 de maig a l'1 de juny. Cada dimecres de juliol i agost, es podrà gaudir de Tasta la confraria.

A partir del mes d'octubre, tindrà lloc la fira del vi, el festival del vi i la gastronomia. Malgrat que al calendari està agendada del 9 al 12 d'octubre, s'està estudiant la viabilitat d'ampliar-la un cap de setmana més, la voluntat i les ganes hi són. "Cada any ens queda més petita la fira del vi", apunta la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Cambrils, Camí Mendoza. Del 17 d'octubre al 2 de novembre, serà el torn de les jornades 'Cambrils amb gust de mar', del 31 d'octubre al 16 de novembre, arribaran les de l'Oli Nou, i del 13 al 24 de desembre, la rambla de Jaume I acollirà el mercat nadalenc gastronòmic.

Amb aquesta agenda, que a partir del mes de febrer es podrà tenir en físic i incorporarà receptes de cuina dels restauradors cambrilencs, Cambrils, "la perla del Mediterrani", en paraules de l'alcalde Alfredo Clúa, refermarà la seva "capitalitat gastronòmica" del conjunt de la Costa Daurada. La presentació del calendari ha tingut lloc aquest dilluns al restaurant Miramar, i ha comptat amb l'assistència, també, de la regidora de Promoció Econòmica, Neus Cárdenas, qui ha reivindicat el patrimoni material i immaterial de Cambrils i la importància dels diversos actors del sector, presents a la roda de premsa, el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, Xavi Martí, el president i la secretària de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra i Clàudia Masdéu, i el director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jorge Gómez. Els diversos representants del sector comparteixen una valoració positiva respecte al calendari presentat, ja que reflexa el "potencial" que té Cambrils i marca la "diferència".

Catalunya ha esdevingut la primera regió europea amb el segell de "regió mundial de la gastronomia", distintiu que permet poder posicionar encara més Cambrils. Ja hi ha en marxa grups de treball per comptar amb l'acompanyament de la Generalitat de Catalunya en algunes de les accions impulsades des del municipi. Durant l'any, també es faran diverses actuacions a nivell nacional i internacional, com ara la participació de Cambrils a Madrid Fusión.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics