Diumenge, 04 d'Agost de 2024

La línia RoRo a Turquia del Port de Tarragona amplia el seu radi d'acció europeu amb tres nous trens

08 d'Abril de 2021, per Redacció
  • La línia RoRo a Turquia del Port de Tarragona amplia el seu radi d'acció europeu amb tres nous trens

    Cedida

En el marc del 2n Rail Day, el director general de mercaderies del Grupo Ekol, Alfio Centocinque, ha anunciat els nous serveis intermodals que la línia de mercaderia rodada amb el port d’Izmir a Turquia afegirà als ja existents. Alfio ha explicat que “l’interès per Tarragona és enorme per part d’un mercat que existeix”. El responsable d’EKOL Logistics 4.0 ha aprofitat la seva intervenció en la taula rodona sobre Autopistes Ferroviàries de la 2a edició del rail Day per anunciar la posada en marxa de tres serveis per tren amb el centre de la península, Anvers (Bèlgica) i Ludwigshafen (Alemanya).

El primer tren en entrar en servei, previst per al mes de maig d’enguany, és el que unirà el Port de Tarragona amb Azuqueca de Henares (Madrid). Els altres dos trens previstos, uniran el Port amb dos importants nodes logístics del nord d’Europa, Anvers i Ludwigshafen. La ruta en Anvers està previst que entri en funcionament en un termini de dos mesos mentre que la ruta amb Alemanya encara no té data definida.

En aquest sentit, el director general de Mercaderies d’Ekol ha aprofitat per reivindicar davant d’Adif la necessitat de connectar Tarragona amb l'autopista ferroviària europea per potenciar la competitivitat del Port de Tarragona i el del seu hinterland. Les sinergies creades amb la nova línia marítima amb Turquia han fet que l'operador de la ruta, Ekol Logistics 4.0, reclami l'autopista ferroviària fins a Tarragona per poder operar amb trens P400 (semi remolcs de fins a 4 metres d’alçada).

Aquest tipus de vagons permeten la càrrega directa de les UTIs al tren i estalviar prop d'una tona de diòxid de carboni per semiremolc i viatge.

El servei RoRo 'creix a bon ritme'

Durant les ultimes setmanes el servei RoRo amb Turquia ha anat en augment en la xifra d’UTIS (Unitats de Transport Individuals). Durant el mes de març, el primer més complet en realitzar-se el servei, es van importar i exportar un total 1423 UTIS.

En les properes setmanes es preveu un augment d’aquesta xifra gràcies als nous serveis per ferrocarril i a la millora del propi servei gràcies a l’experiència adquirida. Durant l’última setmana es van importar 197 UTIS en un sol viatge des de Izmir, el que suposa un carregament del 94% de la capacitat màxima del servei.

L'operativa per aquest nou servei s'inicia amb la sortida del vaixell des de Turquia els diumenges i la seva arribada a Tarragona dos dies i mig després, dimarts a la nit, possibilitant que les mercaderies arribin a les instal·lacions logístiques a l'interior de la Península el dimecres a primera hora. El camí a la inversa es fa recollint en qualsevol punt de l'Estat les mercaderies fins dimecres a la tarda i lliurant a qualsevol punt de Turquia el dilluns.

Aquest servei converteix a Tarragona en el port peninsular amb la connexió més ràpida amb Turquia, per sota dels tres dies, i atès que es tracta d'una connexió ro-ro, permet aconseguir uns temps porta a porta extremadament competitius i àgils, segons s'ha apuntat des del port.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges