En un any, el 2024, en què firaReus Events va assolir el seu màxim nombre d'actes anuals, al voltant de 200, l'impacte econòmic que s'ha estimat és de 37,2 MEUR. Així ho determina un estudi impulsat per Think Is, el qual ha extret el resultat a partir d'una mostra -quinze activitats diverses- del total de fires i congressos celebrats.
L'impacte econòmic al territori s'ha calculat a partir de quatre vies: quantificació de la despesa de funcionament de firaReus (887.272 euros), l'estimació de la despesa dels visitants (7,9 MEUR), la dels expositors (974.260 euros), i la del volum de negoci d'aquests últims (27,4 MEUR). Els 37,2 MEUR inclou, per exemple, les despeses dels visitants en transport (760.000 euros), allotjament (1,9 MEUR), restauració (3,1 MEUR) i oci i botigues (2 MEUR). L'estudi s'ha basat en 1.150 enquestes a expositors, visitants i proveïdors, a partir de les quals s'ha fet una extrapolació al total dels esdeveniments.
El regidor de Promoció Econòmica i Coneixement de l'Ajuntament de Reus i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, defensa que firaReus és una referència econòmica "de primera magnitud" al servei del territori, més enllà de la ciutat de Reus.
Per a aquest 2025, ja hi ha confirmada una vuitantena d'actes, es preveu que arribi als 180-190, amb un total de 250-260 dies d'ocupació al recinte firal.
Fins a la crisi de 2008, firaReus estava constituïda per un patronat integrat per l'ajuntament, la Cambra de Comerç de Reus, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. Després, les darreres dues institucions supramunicipals s'hi van desvincular. Aquest dijous, Josep Baiges ha aprofitat l'anunci de l'impacte milionari de l'activitat firal l'any 2024 per reclamar que tant la Generalitat com la Diputació podrien "fer un gest" amb firaReus.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics