Dilluns, 01 de Març de 2021

L’Ajuntament treu a concurs les 29 parades disponibles al Mercat Central

Surten a un preu mínim de 7.237, 61 euros

24 de Febrer de 2020, per Redacció
  • Una imatge del Mercat Central de Reus

    Reusdigital.cat

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, ha engegat una campanya de comercialització dels espais buits al Mercat Central. En total s’oferten 29 parades amb un contracte d’arrendament fins al 2041 i a un preu de sortida bonificat. Totes les persones i empreses interessades tenen temps fins al 30 d’abril per a presentar ofertes, segons fonts municipals. La majoria de les parades que surten a concurs s’han de destinar a activitats alimentàries, si bé des del consistori s'ha precisat que també es poden presentar ofertes per a una parada destinada a altres activitats, tals com la venda de productes no comestibles, perfumeria, quiosc, tèxtil, reparació de calçat o rellotges, bugaderia, o parament de la llar. Les parades surten a un preu mínim de 7.237, 61 euros i, en el cas de les que fan cantonada, el preu és de 7.828,49 euros (imports sense IVA).

Entre els criteris per valorar les ofertes, s'ha detallat des de l'Ajuntament, cal garantir la presència de producte de proximitat o d’elaboració pròpia, amb un màxim 10 punts; destinar una part de l’espai a degustació, i que s’ofereixin alguns productes de la parada per consumir al mateix mercat, n'atorga un màxim de 15 punts; presentar una proposta innovadora de presentació dels productes i aplicació de criteris de sostenibilitat a la parada, pot aportar un màxim de 5 punts; comptar amb una oferta significativa de productes diferents i complementaris als que actualment ja es comercialitzen a les parades en actiu, un màxim de 5 punts més. A banda, s'ha apuntat que es valorarà l’ús de diversos canals per a la dinamització i la comunicació de l’activitat que beneficiï i complementi el del propi mercat, amb un màxim 5 punts. 

El plec incorpora 5 punts en una clàusula social, relativa aquesta a la contractació a jornada complerta d’una persona amb dificultats d’inserció al mercat laboral (aturats de llarga durada més grans de 45 anys; persones amb disminució física, psíquica o sensorial, amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%; persones perceptores de renda mínima d’inserció; dones víctimes de violència masclista o domèstica; joves majors de 16 anys i menors de 30 provinents d’institucions de protecció de menors). Els punts també s’atorguen si és la persona que licita qui té dificultats d’inserció laboral.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha afirmat "aquesta és una molt bona oportunitat per accedir a una parada del Mercat Central, a un preu bonificat i amb més de 20 anys de concessió vigent. A més, a pocs mesos d’ampliar els horaris del Mercat Central, considerem que aquesta oferta és prou atractiva per a professionals de la ciutat". El regidor s'ha referit a l'aposta "ferma" per actualitzar i modernitzar les instal·lacions, ampliar l’oferta i afegir-hi serveis per atendre la demanda dels clients. I tot això, ha afegit, amb una modificació horària "necessària" per buscar nous públics.

El plec de clàusules és al web de Reus Mobilitat i Serveis, al perfil del contractant, i també s’hi pot accedir des de mercatsdereus.cat El plec s’acompanya d’un annex amb informació de les 29 parades que surten a concurs i un plànol de situació. Les ofertes s’han de presentar presencialment abans de les 2 del migdia del 30 d’abril de 2020 a Reus Mobilitat i Serveis, al carrer de Sardà i Cailà s/n, 2a planta.

L’horari d’atenció al públic és de dilluns a dijous (de 8 a 2 i de dos quarts de 4 a 6), i els divendres (de 8 a 3). Per a més informació es pot trucar al 977 300 006 o bé enviar un correu electrònic a info@mercatsdereus.cat. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric  24 de Febrer de 2020

El mercado actual no es rentable

Los paristas tienen que ponerse las pilas y reinventarse los tiempos han cambiado, el ayuntamiento tiene que poner el resto y entre los dos hacer un mercado más dinámico, el mercado central da pena y ya se ve las paradas vacías si no se reinventan todos el mercado central lleva camino del cierre