L’Ajuntament de Reus i l’Associació Espanyola d’Elaboradors i Distribuïdors de Vermut, Bitter-soda i Aperitius Vínics (ANEV) han signat, aquest dimarts 19 de febrer, un conveni de col·laboració per mitjà del qual s’estableix el trasllat de la seu social de l’associació a la ciutat, relacionada històricament amb el sector vitivinícola i la producció del vermut.
L’acord és el resultat de l’oferta que es va fer, fa diversos mesos, des de la capital del Baix Camp, a l’ANEV, i en la qual es van implicar tant el consistori reusenc com els diferents productors de vermut de la ciutat que formen part de l’associació. Fins a l’actualitat, l’ANEV s’ubicava a Madrid.
En un acte amb intervencions bilingües, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha celebrat el trasllat de la seu de l’ANEV a Reus, i l’ha qualificada com “una de les notícies més importants dels darrers dies”. Així mateix, el batlle s’ha posat a disposició del president de l’ANEV, i ha destacat que Reus reforça, amb aquesta col·laboració, la “capitalitat en el món del vermut”. El director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Àngel Xifré, també ha remarcat que la rúbrica de l'acord és motiu de "satisfacció".
El president de l’ANEV, Marco Torchio, també s’ha mostrat satisfet amb l’arribada de l’associació a Reus, i ha confiat que el canvi d’emplaçament servirà per projectar internacionalment el vermut. Al seu torn, la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, s’ha ofert a l’ANEV per mantenir un treball en xarxa, facilitar-los un suport tècnic i fer-los costat “en l’establiment de relacions amb les entitats de la ciutat”.
L’Associació Espanyola d’Elaboradors i Distribuïdors de Vermut, Bitter-Soda i Apaeritius Vínics va néixer el 1977
L’ANEV es va constituir l’any 1977, i té com a objectiu la representació, gestió, defensa i foment dels interessos dels seus 11 socis, que elaboren més del 90% del vermut que es comercialitza a l’Estat.
Entre les seves tasques, l’ANEV treballa temes relacionats amb la normativa tècnico-sanitària d’elaboració de vins aromatitzats, principalment el vermut i totes aquelles disposicions que puguin afectar l’elaboració i comercialització d’aquests productes, en els àmbits autonòmic, estatal i internacional. Tres dels socis de l’ANEV són marques de vermut de Reus (De Muller, Miró i Yzaguirre).
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics