L'empresa és mereixedora del distintiu Marca Cuina Catalana perquè el·labora una gran quantitat de plats típics de la gastronomia catalana i només utilitza productes de proximitat i de temporada, amb la qual cosa ajuda a la preservació i al reconeixement dels productes autòctons. A més, Cuina Gestió també el·labora menús que satisfan a usuaris amb dietes o necessitats especials, com per exemple al·lèrgies, intoleràncies o prescripcions mèdiques.
Per tal d'adquirir el distintiu, l'empresa ha signat un conveni de col·laboració amb La Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG). Concretament, l'han segellat Víctor Rafecas, director general de Cuina Gestió, i Pepa Aymamí, directora general de la FICCG.
La cuina catalana, un ric patrimoni
Durant la signatura, Pepa Aymamí ha volgut remarcar que "la cuina catalana és un dels elements que conforma la nostra identitat com a poble, tant important com la llengua" i que és important promoure el seu ric patrimoni "perquè no s'acabi perdent".
Per la seva part, Víctor Rafecas ha volgut reafirmar les paraules d'Aymamí i ha assegurat que Cuina Gestió intensificarà la seva feina per tal de promoure el patrimoni gastronòmic català als menjadors de les escoles, on "s'ha d'aprendre a menjar de forma sana i equilibrada i també gaudir del patrimoni". A més, el director general de l'empresa de Reus s'ha mostrat molt satisfet de rebre aquest segell distintiu, ja que considera que és un reconeixement a la filosofia de l'empresa i a la feina feta durant tots aquests anys.
Cuina Gestió dona suport a la candidatura de la cuina catalana com a Patrimoni de la Humanitat
Amb aquest conveni, Cuina Gestió també es compromet a donar suport a la Candidatura UNESCO Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat que promou la FICCG, pel reconeixement de la cuina catalana tradicional com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat en la modalitat de bones pràctiques. Com a col·laborador de la campanya, l'empresa participarà de diferents iniciatives que organitza la FICCG amb l'objectiu de promoure la candidatura, com per exemple el programa escolar 'Coneix el Patrimoni Culinari Català'.
Aquesta candidatura rep el suport de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions, les universitats, la indústria agroalimentària i turística del país i bona part de la societat civil.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics