Dissabte, 16 de Gener de 2021

Presenten a Constantí l’Oficina tècnica de l’avellana

Amb el repte de 'revaloritzar el conreu'

06 de Novembre de 2020, per Redacció
  • Un instant de la presentació de l'Oficina tècnica de l'avellana a Constantí

    Cedida

“L'avellana és sinònim d’identitat i n’hem de garantir el futur del sector i situar-la en el lloc que li pertoca”. Així s’ha manifestat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, aquest divendres a Constantí, on ha presentat l’Oficina tècnica de l’avellana.

El Pla estratègic de valorització de l’avellana fixava els objectius necessaris per posar en valor la producció i garantir la viabilitat econòmica de l’avellana. Jordà ha explicat que, per aconseguir-ho, calia crear un òrgan que coordinés el desenvolupament d’aquestes accions i, per això, s’ha creat l’Oficina de l’Avellana, que treballarà de manera vinculada amb el sector.

Així, ha incidit en el fet que “aquest és un compromís assolit en què hi estem treballant a fons per treure l’avellana de la crisi que pateix fa anys”.

Oficina tècnica de l'avellana

L’Oficina tècnica, promoguda pel departament, està coordinada pel centre tecnològic Eurecat i du a terme sis grans accions estratègiques que suposen la creació d’un panel de tast, un pla d’acompanyament i millora empresarials, el foment de l’organització d’esdeveniments, el llançament de campanyes de foment del consum d’avellana, la promoció a les escoles i la millora de l’organització del sector.

Una de les tasques és oferir suport especialitzat a la innovació als petits productors i cooperatives per millorar-ne la competitivitat i proveir el mercat amb el millor producte amb una major eficàcia. A més, vetlla per situar la innovació com una prioritat i un repte permanent de les empreses, generar més valor afegit i crear un teixit empresarial fort.

En aquest sentit, Jordà ha explicat que “hem d’aconseguir també una millor comercialització de l’avellana i definir les línies de treball que han de garantir el futur d’aquest sector”. L’Oficina tècnica també promou la millora de l’organització del sector per dotar-lo d’una estructura que permeti unificar estratègies. Concretament, dona suport a la creació de la Interprofessional de l’Avellana, una acció clau per a l’organització del sector.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Victor Marcé  07 de Novembre de 2020

Enhorabona

Les meves felicitacions. I ben segur que el panel de tast de l'avellana serà tan útil i apreciat pel sector de la fruita seca com ho és el Panel de Tast de l'Oli en el sector de l'oliva.

J. A. Carricondo  07 de Novembre de 2020

I la competència?

Els productors necessiten uns preus raonables i no acceptar importacions de productes més econòmics que amb aquesta mal entesa globalització i oblidant alguns preceptes com la qualitat, cas que sigui real i no pas interessos, volen conrear i mantenir unes produccions locals imprescindibles.