Diumenge, 25 d'Agost de 2024

Royal Caribbean s'estrenarà el 2020 al port de Tarragona amb cinc escales i 21.000 creueristes

La infraestructura incrementa el nombre de creueristes un 30% el 2019

13 de Novembre de 2019, per ACN
  • Josep Maria Cruset, acompanyat de Pau Ricomà i Montserrat Caelles

    ACN

Royal Caribbean, la segona empresa de creuers més gran del món, desembarcarà per primera vegada a Tarragona el 2020. Ho farà amb cinc escales i amb una previsió de portar 21.000 passatgers. En termes globals el port de Tarragona espera una reducció del nombre vaixells i creueristes per l’any vinent a causa de les obres d’ampliació del moll on s’aturen les naus, després que aquest 2019 hagi batut els seus rècords històrics. Per la infraestructura hi han passat 127.295 turistes, prop d’un 30% més que el 2018, repartits en 62 creuers, cinc més que l’any anterior.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, s’ha mostrat molt satisfet per haver superat les expectatives i ha apuntat que la destinació cada cop està més consolidada.

Royal Caribbean s’espera que l’any vinent porti al port de Tarragona 21.000 passatgers en cinc escales, fet que suposaria aproximadament el 20% del volum total de creueristes que arribarien a Tarragona, estimats en 102.000. La companyia nordamericana farà escala a Tarragona dins de les seves rutes de 7 i 14 dies dels creuers que passen per les Canàries, illes gregues i Venècia, entre altres. Per a Cruset “és il·lusionant” que una empresa d’aquestes dimensions aposti per la infraestructura i ho faci “amb visió de futur”.

El president ha posat en valor que la intenció de la companyia és fer un projecte a uns quants anys vista. A més, ha explicat que està tenint un efecte multiplicador, ja que des que s’ha sabut el desembarcament de Royal Caribbean, empreses amb les quals fins ara el port de Tarragona tenia problemes per negociar, ara s’interessen per la destinació. Des del port han calculat que l’impacte econòmic directe de l’arribada de la companyia serà d’uns 2,3 milions d’euros.

Previsió a la baixa per les obres

Cruset ha avançat que per la temporada del 2020 s’espera que hi hagi un descens del nombre de creueristes, que baixarien dels 127.000 d’enguany als 102.000 del vinent. La causa són les obres d’ampliació del moll de Balears, on s’aturen els creuers. Actualment ja hi ha l’aprovació tècnica del projecte que ha de permetre incrementar fins als 40.000m2 la superfície operativa i poder tenir quatre creuers aturats a la vegada. Les previsions són que els treballs comencin el primer trimestre del 2020 i que estiguin acabats el maig del 2021. El president ha comentat que en haver-hi les obres en marxa l’any vinent hi haurà menys capacitat operativa. “Som prudents a l’hora de programar escales simultànies. No volem generar insatisfacció” entre les companyies, ha apuntat Cruset.

Costa Cruceros, l’empresa amb més volum de passatgers a Tarragona, portarà 20 creuers menys, entre ells la ruta que començava i acabava a la ciutat. Un cop el nou moll de Llevant estigui a ple rendiment, les previsions és que el nombre de passatgers torni a anar a l’alça, com ha passat els darrers anys. Amb tot, el 2019 el projecte de creuers ha generat un impacte econòmic de 9,7 milions d’euros al territori, segons xifres del port. Són 2,4 milions més que el 2018. Els creueristes que han fet escala a Tarragona principalment s’han quedat a la ciutat o han visitat zones properes, mentre que únicament un 8% ha anat fins a Barcelona.

La Tarragona romana, les platges, Reus, Poblet o PortAventura han estat els principals atractius que han visitat durant el dia d’escala al port. Globalment han fet una despesa d’1,4 milions d’euros, comprant records, productes gastronòmics, roba o calçat. A banda, Cruset ha mostrat la seva satisfacció perquè dels creueristes que comencen o acaben el seu trajecte a la ciutat, un 23% ha fet una estada de com a mínim una nit a Tarragona. D’aquests, un 70% s’ha allotjat en hotels. Un altre aspecte que s’ha valorat positivament per part del Port i les institucions és el grau de satisfacció dels turistes amb la destinació.

La valoració global ha estat de 8,9 sobre 10. Elements com la neteja, el patrimoni, els museus, els equipaments o la seguretat han rebut puntuacions mitjanes superiors al 8,5.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics