Divendres, 23 de Febrer de 2024

Un 38% de les empreses de la Cambra de Reus fan formació 'de manera habitual' per al seu personal

Just demana 'estabilitat política' en clau nacional i estatal per afavorir l'activitat econòmica

11 de Desembre de 2019, per Marc Busquets
  • Salvat, Just i Prats, a la sala d'actes de la corporació, on han presentat l'últim Radar Cambra

    ERC Reus/ Twitter

El 41% dels empresaris que han pres part en l'últim Radar Cambra perceben que l'actual activitat econòmica a la zona "és igual" que la d'un any enrere. El 36% ha assenyalat que ha empitjorat, i un 21% que és millor. Pel que fa al futur, les empreses que han participat al sondeig de la Cambra de Comerç de Reus han assenyalat, en un 18%, que el context serà més òptim (en les dades de l'anterior enquesta, corresponent al tercer trimestre de 2019, van ser el 29%). El 67% ha apuntat que tot es mantindrà, a un any vista, i un 8% ha optat per un empitjorament. Aquestes són, en línies generals, les xifres més rellevants de l'estudi que el gabinet Ceres ha fet per a la corporació reusenca, presentades aquest dimecres amb l'acompanyament del regidor d'Empresa, Carles Prats. 

L'oferta formativa a les empreses ha estat la qüestió d'actualitat plantejada als anomenats 'panelistes' del Radar Cambra. Un 38% dels participants ha assegurat que els seus treballadors fan cursos de manera habitual "i segons les necessitats del moment", mentre que un 13% planifica la formació dels seus professionals. 

Diàleg 'permanent' entre regidoria i Cambra

Aquest ha avançat la "voluntat" de la regidoria que lidera a implicar-se en la confecció de futures enquestes del Radar Cambra, per tal d'augmentar-ne la mostra (ara és al voltant d'unes 130 empreses participants). En aquesta línia, ha subratllat el "diàleg permanent" amb l'entitat que presideix Jordi Just a l'hora d'abordar accions que facilitin l'activitat al teixit del territori. Igualment, Prats ha admès que cal "comunicar millor" quines "oportunitats" hi ha per reduir l'atur a casa nostra, i ha destacat la tasca del Mas Carandell en la formació ocupacional. 

I és que aquest àmbit ha centrat també el sondeig de l'actual trimestre. D'aquesta manera, des de la Cambra s'ha preguntat sobre l'oferta de cursos per a les empreses. Des de Ceres, Hildebrand Salvat ha comentat que el 4% d'aquestes "mai" troben cobertes les necessitats formatives en el seu dia a dia (el 46%, però, ha manifestat que "gairebé sempre" se'n surten). La modalitat escollida segueix sent la presencial (en un 74% dels enquestats), si bé la teleformació ja ha assolit el 32%. Just ha precisat que des de la corporació es vol promoure aquesta última via, "per la seva comoditat". 

El context polític

Sobre les temàtiques formatives, el 41% dels enquestats ha apuntat cap als cursos específics per als llocs de treball de les seves respectives organitzacions; la prevenció de riscos laborals (23%), els idiomes (21%), o màrqueting i vendes (també amb un 23%) són altres àrees demandades. S'ha fet constar la davallada en accions centrades en les noves tecnologies i xarxes socials entre aquest últim trimestre de 2019 i el segon de 2016, en què la Cambra va recollir l'opinió de les seves empreses en relació a aquesta qüestió. Llavors van ser un 24% dels empresaris que hi van mostrar interès, pel 13% actual. 

Just ha argumentat la certa tendència al pessimisme de l'empresariat, pel que fa a les perspectives de futur, a partir del context polític. "No tenim pressupostos a la Generalitat i a Madrid no hi ha govern, i els empresaris necessiten estabilitat", ha demanat. Prats, al seu torn, ha matisat que "tot plegat són percepcions personals que poden dependre de molts factors" i ha recordat que "se segueix creant activitat" a nivell estatal, nacional i local. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics