El pròxim mes de novembre arriba a Reus la 22a edició de la Ganxet Pintxo amb una oferta de 36 establiments de la ciutat. Entre els dies 2 i 12 de novembre, se celebrarà aquesta data destacada al calendari festiu del territori. "És un esdeveniment de ciutat", detalla el regidor de l'Àrea de Promoció Econòmica i Coneixement, Josep Baiges, qui defensa posar "facilitats" a qüestions de ciutat com aquestes.
La Ganxet Pintxo va més enllà de la pròpia restauració, també és una oportunitat de promoció dels productes de proximitat, com ara, l'oli DOP Siurana o l'avellana de Reus. La gerent de l'Agència de Reus Promoció explica que hi hagut un increment en el nombre d'establiments de restauració al municipi, fet que ha suposat que s'incorporin nous restaurants a la ruta gastronòmica.
"Les dates en què se celebra la Ganxet Pintxo estan pensades per ajudar en èpoques de l'any amb una menor afluència de clients", apunta el director de la Ganxet Pintxo, Jaume Batista. La de la tardor és una edició que fa de pont entre el final de la campanya d'estiu i el tret de sortida a la de Nadal.
La cuinera i assessora culinària, Eva Hausmann, explica que des d'Estrella Damm es treballa al costat dels restauradors i restauradores a partir d'una assessòria prèvia, consells i formacions per "anar de la mà dels comerços". En paraules de Hausmann, cada restaurador ha de pensar en "les possibilitats reals que té" per tal que la tapa li surti rentable. Tot plegat, en base al nombre de cambrers i cuiners i tenint en compte els costos que es generen.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics